Κατηγορίες

Panx Romana: Rock ’n’ Roll Βοήθειες live το Νοέμβριο

Posted: Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 by THATMAN in Ετικέτες , ,
0


Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν οι θρυλικοί Panx Romana στη σκηνή του An Club στα Εξάρχεια. Η «συμμορία φίλων» που ξεπετάχτηκε μέσα από την έκρηξη του punk το '77 και υφίσταται ως σχήμα από το '82 μέχρι σήμερα, δεν κάνει πια τόσο συχνά εμφανίσεις, οπότε κάθε live τους είναι αξιοπρόσεκτο event.

Οι Panx Romana συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον δίνοντας τη δική τους μουσικοκοινωνικοπολιτική άποψη. Μιλούν στη γλώσσα τους με απλούς άμεσους στίχους και δυνατό punk'n'roll. Δηλώνουν πολίτες του κόσμου κι όχι πολίτες μιας τυχαίας γεωγραφικής τοποθεσίας, με όνειρα για παγκόσμια ειρήνη σε μια γη δίχως σύνορα και βία.

Κάθε δίσκος τους συνοδεύεται από ένα τεύχος του "Κίτρινου Τύπου", του εντύπου των "Panx" που δίνει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη της ιδεολογίας που όλα αυτά τα χρόνια τραγουδούν. Μια ιδεολογία που δε μένει μόνο στα λόγια. Περνά σαν στάση ζωής του συγκροτήματος με απόλυτη άρνηση συμμετοχής σε πολιτικές εκδηλώσεις κομμάτων, καθώς και τη συχνή συμμετοχή τους σε συναυλίες αλληλεγγύης και υποστήριξης κοινωνικών προβλημάτων. Ο αντιμιλιταρισμός χαρακτηρίζει τους στίχους τους, αλλά κι οι θέσεις τους εναντίον σε κάθε είδους ναρκωτικών, ρατσισμού κι εθνικισμού. Θέσεις που φροντίζουν να προπαγανδίζουν συνεχώς μέσα από τη μουσική τους και τα έντυπά τους".

Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 10 ευρώ.


πηγη: http://elliniki-skini.gr

0 σχόλια: