Κατηγορίες

Norma the band live σήμερα στον Πολυχώρο Αγορά (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

Posted: Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , ,
0

Οι NORMA, ξεκινούν τις χειμερινές τους συναυλίες ανά την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ», που κυκλοφορεί από τη RANA Records. Την περασμένη Κυριακή 10 του μηνός έκαναν το ντεμπούτο της χειμερινής σαιζόν και του ανανεωμένου και εκρηκτικού setlist τους, εμπλουτισμένου με αγαπημένα κομμάτια της ελληνόφωνης ροκ σκηνής, στο El Mundo Bar της Άρτας. Επόμενος σταθμός ήταν... η πόλη της Παραμυθιάς και το Bar La Nuit την Παρασκευή 15 του μηνός, εμφάνιση που αποτελεί την πρώτη της μπάντας στη θεσπρωτική πόλη.
Με τις δύο live εμφανίσεις για «ζέσταμα» σ΄ αυτές τις γειτονικές πόλεις, και με αφορμή και την πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου τους video clip του ομότιτλου του δίσκου τους κομματιού «Βόρεια και Δυτικά» που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια σε πανελλαδικό επίπεδο, οι NORMA ετοιμάζονται για την πρώτη εμφάνισή τους για τη χειμερινή περίοδο στο γιαννιώτικο κοινό στις 27 Οκτωβρίου και στη Μουσική Σκηνή του Πολυχώρου Αγορά. Να είστε όλοι εκεί!
Τη Συναυλία ανοίγουν οι ταλαντούχοι και ελπιδοφόροι ‘’Fire in the sky’’ οι οποίοι αποτελούνται απο τους:
ΚΑΤΣΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Φωνητικά
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - Πλήκτρα
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Κιθάρα
ΝΙΚΟΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Κιθάρα
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - Μπάσο
ΤΣΟΤΣΚΟΣ ΣΑΚΗΣ - Τύμπανα

Ενημερωθείτε για τις συναυλίες, τα νέα των NORMA και δείτε το video clip του «Βόρεια και Δυτικά» στις ιστοσελίδες:
www.normatheband.gr
www.myspace.com/normatheband
facebook: norma ioannina
Youtube: norma the band

χορηγός επικοινωνίας: RockJukeBox.gr

0


Επί 20 χρόνια περίπου η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρική, εκφραστική, έντονα φορτισμένη και, συνήθως μελαγχολική, κράτησε συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους μέχρι και το τέλος της πορείας των Διάφανων Κρίνων, στις αρχές του 2009. Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, επέστρεψε με την παράσταση «Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν» και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτές τις δύο μοναδικές παραστάσεις στην Αυλαία ως έναρξη μιας καινούριας μουσικής περιπέτειας .

Μαζί του θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), ο Χρήστος Λιάτσος (κρουστά) και ο Νίκος Γιούσεφ (μπάσο, μουσικό πριόνι), ενώ το μουσικό set θα συνοδεύεται από video projections, βασισμένα σε έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν. Την ηχοληψία επιμελείται ο Τάκης Κορωρός. Πρόκειται για μια μοναδική συνεύρεση τεσσάρων εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η κοινή αγάπη και το πάθος τους για δημιουργία και πειραματισμό.

Η παράσταση περιλαμβάνει, εκτός από καινούργια τραγούδια του Θάνου Ανεστόπουλου, και αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών - όπως ο Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι – καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.ά.).

Αυλαία

Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115), Βοτανικός, Τηλ: +30 210 3474074, www.avlea.gr

πηγη: http://www.elculture.gr

ΤΟ ROCKSOUND FESTIVAL ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!!!!!

Posted: Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 by rimsy in Ετικέτες , ,
0


To Rocksound Festival, πιστό στο συναυλιακό του ραντεβού, επιστρέφει με δύο ηλεκτρικές μουσικές βραδιές στην καρδιά της Αθήνας, στο Κύτταρο Live Club.

Στις 28 και στις 31 Οκτωβρίου, Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Cyanna, οι Fadeout , οι Pulse ,οι Indiependents , οι Looming Titties ,oι No Profile, οι Ska Bangies, O Δημήτρης Κρητικός και οι Brainwash Squad θα μεταφέρουν στη σκηνή τις μουσικές τους δημιουργίες, την ενέργειά τους και πάνω από όλα τη δίψα τους για ζωντανές εμφανίσεις. Μουσικές Rock ,Pop , Electronica μέχρι Ska και Punk θα κατακλύσουν το ιστορικό Κύτταρο παρέα με τους φίλους του Rocksound Festival.

Κάθε μέρα οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30, οι συναυλίες ξεκινάνε στις 19:00 και τελειώνουν στις 24:00 ώστε οι θεατές να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν Αττικό Μετρό στην επιστροφή τους.


Το πρόγραμμα αναλυτικά:


ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Indiependents (19:00 – 19:30)
Am:Pm (19:40 – 20:10)
Pulse (20:20 – 21:05)
Fadeout (21:15 – 22:00)
Δημήτρης Κρητικός & The Azzuro Project feat.Lia Hide (22:10 – 23:00)
Cyanna (23:10 – 00:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
First Rain Of September (19:00 – 19:30)
Bleeze (19:40 – 20:10)
Brainwash Squad (20:20 – 21:00)
No Profile (21:10 – 22:00)
Looming Titties (22:10-23:00)
Ska Bangies (23:10 – 00:00)

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ για την κάθε μέρα.

Εισιτήρια επίσης προπωλούνται στα εξής σημεία:
“Guitar Store”(Σουλτάνη 4,Εξάρχεια) ,τηλ:210-38 46 200
Ωδείο ‘’Νέα Τέχνη’’ (Πριγκιποννήσων 25 & Ερυθραίας 1,Πολύγωνο) ,τηλ:210-8827570
“Κύτταρο Live” (Ηπείρου 48 & Αχαρνών) , τηλ :210-82 24 134

Πληροφορίες: 210- 82 24 134 και kyttarolive@hotmail.com , rocksoundgr@yahoo.com


Πώς να έρθετε:

Μετρό: Σταθμός Λαρίσης
Με ταξί :Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Με λεωφορείο-Τρόλεϊ: http://www.kyttarolive.gr/images/OASAmap.jpg
Με αυτοκίνητο:Χάρτης http://www.kyttarolive.gr/content/view/64/66/
Parking διαθέσιμο στα 50 μέτρα από τον χώρο του μαγαζίου ,Αχαρνών 79-81 (διανυκτερεύει)

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

Cyanna


Οι Cyanna (προφέρεται σι-άνα) αποτελούν ένα ιδιαίτερα δραστήριο συγκρότημα με rock n’ roll ήχο και έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία, αντλώντας επιρροές από τα 60’s μέχρι και σήμερα. Με τo νέο τους album με τίτλο ‘End Is Near’, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010, οι Cyanna στρέφουν την προσοχή τους σε μια νέα κατεύθυνση, σε έναν πιο φυσικό και άμεσο ήχο με παραμορφωμένα organs παλιάς σχολής, garage κιθάρες, dance rock ρυθμούς, έντονες ερμηνείες και στίχους για το τέλος που έρχεται από κάθε κατεύθυνση, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο τη rock διάσταση του ήχου τους. Η προηγούμενή τους κυκλοφορία “Just A Crash” (Sony Music, SSG Japan), ένα μείγμα electronica και rock n’ roll που απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, τους χάρισε μια υποψηφιότητα στην κατηγορία Greek Act των MTV European Music Awards 2008 και το βραβείο για το καλύτερο Alternative Video Clip στα Mad Video Music Awards 2009. Επίσης, τo 2009 οι Cyanna συνεργάστηκαν με τη Δήμητρα Γαλάνη στο album της ‘Πίξελ’.
http://www.cyanna.gr
http://www.myspace.com/cyannamercury


Δημήτρης Κρητικός & The Azzuro Project feat.Lia Hide


O DJ MCD (Δημήτρης Κρητικός) είναι ο dj που άλλαξε ένα μεγάλο μέρος της μουσικής στην Έλλαδα , όταν το 1992 γνωρίζει τον Μιχάλη Μιτακίδη και ιδρύουν τους ACTIVE MEMBER , ένα από τα γνωστότερα Ελληνικά Hip Hop συγκροτήματα.
Εχει κυκλοφορήσει πάρα πολλούς δίσκους,τραγουδια των οποίων συμπεριλαμβάνονται σε αρκετές συλλογές που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.
Το καλοκαίρι του 2007 μεταξύ πολλών άλλων εμφανίσεων αξίζει να σημειωθεί η εμφάνιση του στο άνοιγμα της συναυλίας της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΓΑΛΑΝΗ στον Λυκαβητό.
http://www.myspace.com/djmcdgreece
http://www.myspace.com/liahide

Fadeout


Οι Fadeout που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις μιάς και παλαιότερα κυριάρχησαν στην Ελληνική alternative indie σκηνή ,καθώς συμμετείχαν σε πολλές συναυλιακές σκηνές με ισχυρότερη την εμφάνιση τους στην Sold Out συναυλια των Puressence στο Gagarin 205 το 2007 , επιστρέφουν μετά από 2.5 χρόνια ‘’ηρεμίας’’, αρκετά δυναμικά και έτοιμοι να μαγέψουν με τις μελωδικές ενορχήστρωσεις και τον ιδιαίτερο προσωπικο τους ήχο.

http://www.myspace.com/fadeoutband

Pulse

Οι Pulse είναι μια 5μελής alternative electronic rock μπάντα από την Αθήνα.Η μουσική τους βασίζεται σε πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία και η live παρουσία τους χαρακτηρίζεται από τρομερό πάθος και ενέργεια. Αυτόν τον καιρό οι Pulse ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο και στο Κύτταρο αναμένεται να μας παρουσιάσουν το μεγαλύτερος μέρος αυτού.
www.myspace.com/pulsefield


Am:Pm


Οι am:pm (After Midnight Popular Music) είναι τετραμελές αγγλόφωνο σχήμα από την Αθήνα , που μουσική τους κινείται στα πλαίσια της ευρύτερης rock σκηνής. Στο ενεργητικό τους έχουν πολλές ζωντανές εμφανίσεις στις σκηνές της Αθήνας αλλα και σε αρκετές πόλεις της Επαρχείας. Στα χέρια τους υπάρχει άφθονο ηχογραφημένο μουσικό υλικό με παραγωγή από τους ίδιους και εντός του 2010 πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο τους album.



Indiependents


Οι Indiependents ειναι μια alternative indie rock μπαντα απο την Αθήνα..
Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2010 και απο τότε έχουν κάνει γνωστή την παρουσία τους στην ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή έχοντας εμφανιστεί σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και έχοντας δεχθεί ενθουσιώδεις κριτικές για το τραγούδι τους ‘’Without You’’ το οποίο ακούγεται σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.
Οι Indiependents αυτό τον καιρό προετοιμάζονται σκληρά για την ηχογράφηση της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, κομμάτια της οποίας θα μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο Rocksound Festival.
www.myspace.com/indiependentsgreece


Ska Bangies


Οι Ska Bangies δημιουργήθηκαν το 2005 και μέχρι το 2008 συμμετείχαν κάθε χρόνο και με μεγαλύτερη επιτυχία στο Schoolwave Festival. Το 2009 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Γύρω Γύρω Όλοι" από την Archangel Music και μέσα στο 2010 έχουν κάνει πάνω από 30 επιτυχημένες συναυλίες με τελευταίες αυτές του Awake Tour ανοίγοντας τον Julian "Juju" Marley και σημαντικότερη αυτή στις 6 Ιουνίου με τους Locomondo στο Θέατρο Πέτρας. Χαρακτιριστικό τους είναι η μίξη πολλών μουσικών και γλωσσών και το party που στήνεται σε κάθε τους live. Τώρα ετοιμάζουν νέα τραγούδια και νέες εμφανίσεις, που θα συνδυάζουν ακόμα περισσότερα μουσικά είδη και θα έχουν ακόμα περισσότερη ενέργεια και αγάπη για αυτό που κάνουν.
http://www.myspace.com/skabangies

Looming Titties


Οι Looming Titties αποτελούνται από τους Γιάννη Αχλαδιώτη( φωνή-μπάσσο), Νίκο Χατζή(κιθάρα-φωνή), Αλέκο Μιχαλάκη(τύμπανα). Από τη δημιουργία τους το 2005 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει πολλές φορές και με μεγάλη επιτυχία στο Schoolwave Festival. Το 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους -ομώνυμος- δίσκος και το 2010 έχουν κάνει πολλές συναυλίες και γράφουν συνέχεια νέα μουσική, ανοίγοντας τους ορίζοντές τους από το Pop-Punk, μέχρι και το Hip-Hop και τη Reggae μουσική. Έντονο χαρακτηριστικό τους είναι οι ελληνικοί στίχοι με πολλές δόσεις χούμορ και σαρκασμού και η live ενέργειά τους. Στόχοι τους για τη νέα σεζόν είναι πολλά νέα τραγούδια και αρκετές live εμφανίσεις.

No Profile


Οι No Profile είναι ένα hard rock συγκρότημα από την Αθήνα που ξεκίνησε να παίζει το 2004. Κάνανε τις πρώτες τους μεγάλες εμφανίσεις στο Schoolwave 2006 και 2007, και αργότερα τους είδαμε στο Rockwave festival του 2008 και στο Synch festival to 2010. Το Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album “High Society” με τη Sony Music και το single τους “the bitter” τους κέρδισε την υποψηφιότητα για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη στα Mad Video Music Awards 2010.
http://www.myspace.com/noprofile

Brainwash Squad


Σχηματίστηκαν την περίοδο του λυκείου αλλά απέκτησαν την σημερινή τους σύνθεση το 2008. Η μουσική τους αποτελεί μια μίξη indie rock μελωδιών σε συνδυασμό με reggae ρυθμούς. Το 2006 είχαν την τιμή να ανοίξουν τη συναυλία των New Model Army στην Αθήνα, ενώ το 2007 διοργάνωσαν από κοινού μια συναυλία με τους Locomondo.. Τον Απρίλιο 2009 κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό MAD4BANDS και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκαν στα μουσικά βραβεία MAD VIDEO MUSIC AWARDS μαζί με την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Το 2010 υπέγραψαν με τη Sony Music Entertainment και αυτή την περίοδο δουλεύουν πάνω στον πρώτο τους δίσκο.
www.myspace.com/brainwashathens

Bleeze


Οι Bleeze δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2007.Ο ήχος τους βασίζεται σε alternative rock στοιχεία.Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Αθήνα,καθώς και σε πόλεις της επαρχείας.Αυτή την περίοδο ολοκληρώνουν τον πρώτο τους δίσκο,κάποιο μέρος του οποίου θα παρουσιάσουν ακουστικά στις 31 Οκτωβρίου στο Κύτταρο.
www.myspace.com/bleezegr


First Rain Of September(acoustic)


Οι First rain of September είναι ένα σχήμα από την Αθήμα που αποτελείται από 2 μέλη των outside in ,οι οποίοι εμφανίστηκαν και έλαμψαν με την δυναμική παρουσία τους στο Schoolwave Festival 2010.Παίζουν ακουστικά κομματια και έχουν εμφανιστεί ως δίδυμο σε αρκετους συναυλιακούς χώρους.Θεωρούν πως το Rocksound Festival μπορεί να τους βοηθήσει να αναδειχθούν μιας και τα μελλοντικά τους σχέδια είναι η εντονη συναυλιακή δραστηριότητα.





ΠΗΓΗ: www.musicheaven.gr

Δυσάρεστα νέα για την Chrissy Amphlett των Divinyls

Posted: by THATMAN in Ετικέτες , ,
0


H πρώην τραγουδίστρια του ροκ συγκροτήματος Divinyls, Chrissy Amphlett, ανακοίνωσε στο Τύπο πως της διαγνώστηκε καρκίνος του μαστού.

Η Amphlett υπήρξε μέλος του γκρουπ από το 1980 μέχρι 1997 και 2006 έως 2009. Μεγαλύτερη επιτυχία τους το τραγούδι "I Touch Myself" το 1991.

"Είναι αδικία αλλά η ζωή είναι έτσι κι αλλιώς άδικη. Είναι μια αρρώστια που πολύς κόσμος την έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία. Θα ήταν εύκολο να αισθάνομαι λύπη για τον εαυτό μου αλλά είμαι λυπημένη για όσους αντιμετωπίζουν την αρρώστια μόνοι τους. Η οικογένεια μου είναι δίπλα μου και σύντομα θα είμαι έτοιμη να ξανατραγουδήσω."
Εμεις να τις ευχηθουμε τα καλυτερα!!!!!




πηγη: http://www.rocklibrary.gr

Ο Danger Mouse στην παραγωγή των U2...

Posted: by THATMAN in Ετικέτες , ,
0


Ήταν να μην αρχίσουν τις δηλώσεις οι U2. Αν λάβουμε υπόψη τι έγινε πριν την κυκλοφορία του "No Line on the Horizon", μάλλον δεν θα προλαβαίνουμε να γράφουμε.

Ο Bono αποκάλυψε πως για το νέο τους άλμπουμ δουλεύουν με το Brian Burton (Danger Mouse) των Gnarls Barkley και Broken Bells. Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε με την διασκευή του τραγουδιού "Crazy" αλλά έχει συνεργαστεί σαν παραγωγός με καλλιτέχνες όπως Gorillaz, Beck, κ.α.

"Έχουμε γράψει 12 τραγούδια μαζί του και φαίνεται πως αυτό θα είναι το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει πρώτο..." είπε ο Bono.

Το συγκρότημα αυτή την εποχή δουλεύει και ένα δεύτερο άλμπουμ που το χαρακτηρίζει "club record", με συμμετοχές του RedOne (συνεργάτη της Lady Gaga) και μέλη των Black Eyed Peas.

πηγη: http://www.rocklibrary.gr

ΟΤΑΝ Η ΑΡΛΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΚΗ!!

Posted: Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 by rimsy in Ετικέτες , ,
0


Ξεκίνησαν με επιτυχία οι παραστάσεις τους στο Σταυρό τού Νότου.


Η ΑΡΛΕΤΑ και ο ΛΑΚΗΣ, ή μάλλον όταν η ΑΡΛΕΤΑ συνάντησε τον ΛΑΚΗ ή και το ανάποδο, όταν ο ΛΑΚΗΣ συνάντησε την ΑΡΛΕΤΑ. Δεν συμβαίνει συχνά, κάποιες φορές όμως συμβαίνει. Η ιστορία που γράφεται με τραγούδια να κρύβει από πίσω της και μια σχέση ζωής.

Η Αρλέτα και ο Λάκης παίζουν φέτος για τους εαυτούς τους και για τους φίλους τους και όποιον άλλο θέλει να ακούσει την ιστορία τους. Στη πρεμιέρα τους, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου βρέθηκαν δίπλα τους αρκετοί καλοί τους φίλοι όπως ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ισιδώρα Σιδέρη, η Σάννυ Μπαλτζή, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και πολλοί άλλοι.

Τις Τρίτες, πολλοί ακόμη φίλοι τους θα ανεβαίνουν στην σκηνή μαζί τους για να μοιράζονται με όλους μας τη δημιουργική τους τρέλα.

Συγκεκριμένα, τη Τρίτη 19 Οκτωβρίου μαζί τους βρέθηκε ο αγαπημένος τους φίλος Βαγγέλης Γερμανός.

Και έπεται συνέχεια…
Τρίτη 26 Οκτωβρίου ο Φοίβος Δεληβοριάς, Τρίτη 2 Νοεμβρίου η Ευανθία Ρεμπούτσικα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Μητροπάνος και ακολουθούν Διονύσης Σαββόπουλος, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Πουλικάκος, Γιώργος Μαρίνος κ.α.

Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη κεντρική σκηνή στον Σταυρό του Νότου.
Ώρα έναρξης:21:30

ΠΗΓΗ: www.difono.gr

Οι You Say Party, We Say Die! για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Posted: by Ανώνυμος in Ετικέτες , ,
0

Οι You Say Party! (μέχρι πρότινος γνωστοί ως "You Say Party, We Say Die") Θα βρεθούν στη χώρα μας, για πρώτη φορά, για μία και μοναδική συναυλία την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στη σκηνή του Gagarin 205!

Με πρόσφατες τις μνήμες από τον αναπάντεχο χαμό του drummer τους, Devon Clifford - γεγονός που τους έφερε κοντά στην διάλυση -
αλλά και με κινητήριο δύναμη την αγάπη του κόσμου, οι Καναδοί αποφάσισαν να συνεχίσουν αυτό που άφησαν στη μέση με μία ευρωπαϊκή περιοδεία που θα κάνει στάση και στην Αθήνα!
Το 2004 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους με τίτλο "Hit The Floor!", χρησιμοποιώντας σαν βάση garage punk ήχους που δανείζονται από την electro-pop των Le tigre, το post-punk των Yeah Yeah Yeahs και το δραματικό συναισθηματισμό των Pretty girls make graves.
Ακολούθησαν τα "Lose All Time" και "Xxxx", albums που τους εδραίωσαν στη συνείδηση του κοινού και εκτόξευσαν την δημοτικότητά τους στα ύψη.
Στις 28 Νοεμβρίου, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα για μια συναυλία - PARTY!, στην οποία το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να χορέψει με τους παροξυσμούς των "The Gap (Between the Rich and the Poor)", "Teenage Hit Wonder", αλλά και τις σκοτεινές στιγμές των "Dark Days" και "Monster", σε μία dance soul -punk βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό!
Μαζί τους θα εμφανιστούν οι εκπληκτικοί "The Callas"!
___
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου
Τιμή εισιτηρίου: 22 Ευρώ
Ticket house, Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
Public, Σύνταγμα, The Mall
Rhythm Records, Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια


You Say Party ...We Say Dance!!!

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ KOLLEKTIVA!!!

Posted: Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 by rimsy in Ετικέτες , ,
0


Οι KollektivA είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που με τον ομώνυμο δίσκο τους έρχονται να ανανεώσουν τη μέχρι σήμερα αντίληψή σου για το ελληνικό rock.

Περιπλανώμενος στο αστικό τοπίο του άλμπουμ “KollektivA” –για το οποίο προϊδεάζει οπτικά το πρωτοποριακό artwork της Eyellusion Team- θα συναντήσεις υποψιασμένες φάτσες περαστικών, παρέες πιτσιρικάδων που χαμογελούν συνωμοτικά, μικρά σκοτεινά στενά δίπλα σε φωτεινές λεωφόρους, μετανάστες που σου απλώνουν το χέρι, ανθρώπινες σχέσεις που παλεύουν να κρατηθούν ζωντανές, εκδηλώσεις οργής, αγανάχτηση για ό,τι σε πνίγει, ελπίδα, λεπτές ισορροπίες, την ποίηση του δρόμου, βαμμένους τοίχους με μια ιδέα που εξαπλώνεται…

Ίσως καταφέρεις να διακρίνεις τις πινελιές του αξέχαστου Μάνου Ξυδούς που είχε την επιμέλεια παραγωγής. Σίγουρα όμως θα ξαφνιαστείς από τη συμμετοχή του ίδιου του Μάνου σε μια εκτός ορίων rock αγκιτάτσια στην εκπληκτική διασκευή του κλασσικού εργατικού τραγουδιού “Which Side Are You On”.

Θα εκπλαγείς όταν συνειδητοποιήσεις ότι στο ίδιο cd ακούς:
-7 χορδη κιθάρα (πρώτη η KollektivA τη συστήνει στο κοινό του ελληνικού τραγουδιού) στο εξτρεμιστικό “Κάθε Φορά”, όπου συμμετέχει ο ράπερ Totem από το Low Bap του Περάματος,
-ηλεκτρονικές λούπες και θεατρική πρόζα στο καταγγελτικό- εσωτερικό “Καθρέφτης”,
-gospel χορωδία στο χορευτικό rock/funky “Όλα και Τίποτα”
-τον γαργαλιστικό ήχο του taklbox, στο σχεδόν λαϊκό και σίγουρα ραδιοφωνικό “Κατάληψη Ξανά”
-theremin & σχεδόν παραδοσιακές μελωδίες από σαξόφωνο στο άκρως ευαίσθητο “Νανούρισμα” όπου θα “πέσεις” πάνω στη χαρακτηριστική φωνή της Πέννυς Ραμαντάνη των ΟΝΑΡ,
-τον ήχο του ακορντεόν στο αφοπλιστικό “Ανάμνηση”
-gypsy βιολιά από τον μοναδικό Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και νταούλια στο επιθετικό “Πρόσφυγας”.
-κουτιά καφέ, samples, μοναδικές ερμηνείες, προκλητικές απόψεις, συγκρουσιακή αισθητική, παθιασμένα παιξίματα, πρωτοποριακούς ήχους…

Μα σίγουρα θα τα χάσεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι όλα αυτά τα φαινομενικά ξένα που συνθέτουν το “KollektivA” όχι μόνο δεν ξενίζουν, αλλά είναι απλά μια διαδήλωση υπέρ της απαγκίστρωσής σου από καθετί που θεωρούσες δεδομένο. Είναι η πύρινη γλώσσα που βγάζει μια ομάδα νέων που ασφυκτιά από τους τοίχους της πόλης αλλά ταυτόχρονα τους γεμίζει ζωγραφιές και συνθήματα.
Δεν είναι παρά μια KollektivA μουσικών που συναντιέται στο pop σταυροδρόμι του σύγχρονου κιθαριστικού ήχου, του progressive rock και του ελληνικού τραγουδιού. Το punk attitude φλερτάρει με τη θεατρική ματιά για να δημιουργηθεί έτσι το απόλυτο rock soundtrack της πόλης με 13 τραγούδια σε στίχους του Φάνη Μαργαρώνη και μουσική από την KollektivA.



ΠΗΓΗ: http://www.rock-elliniko.gr/

ROCK ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΑΤΜΑΝ!!!!

Posted: by THATMAN in Ετικέτες ,
0



ΑΠΟΨΕ 22:00 ΜΕ 00:00 ΣΤΟΝ Rockjukebox.gr ΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΙΑ ΓΙΑ ROCK ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ www.rockjukebox.gr

Νέο άλμπουμ από τους U2 μέχρι την άνοιξη!!

Posted: Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 by THATMAN in Ετικέτες , ,
0


Σύμφωνα με τον μάνατζερ των U2, Paul McGuinness, το συγκρότημα πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ τους το 2011.

Ο McGuinness δήλωσε σε Ιρλανδέζικη εφημερίδα πως το νέο άλμπουμ, που ονομάστηκε προσωρινά "Songs Of Ascent", θα κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα απ' ότι αναμένεται, συγκεκριμένα πριν την περιοδεία των U2 στην Βόρεια Αμερική το Μάιο.


Η περιοδεία U2 360° Tour που ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου του 2009, θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουλίου και το τελευταίο της σκέλος θα αρχίσει στις 14 Μαΐου του 2011.



πηγη: http://www.rocklibrary.gr

0


O ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, αποκάλυψε πως το νέο άλμπουμ τους προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και δεν είναι απίθανο να το δούμε στα ράφια των δισκοπωλείων την άνοιξη του 2011.

"Έχουμε ηχογραφήσει πάνω από 20 τραγούδια, θα φτιάξουμε μερικά ακόμη, και όταν αποφασίσουμε ποια από αυτά θα βάλουμε στο νέο άλμπουμ θα αρχίσουμε να δίνουμε την τελική τους μορφή. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα κυκλοφορήσουμε διπλό άλμπουμ. Ελπίζουμε πως θα το έχουμε έτοιμο την άνοιξη."

Η νέα δισκογραφική προσπάθεια τωνRed Hot Chili Peppers θα ακολουθήσει το διπλό άλμπουμ του 2006, "Stadium Arcadium". Η παραγωγή θα είναι του Rick Rubin τον οποίο έχουμε συναντήσει σε παραγωγές των Slayer, Linkin Park, Metallica, Slipknot, System of a Down, Rage Against the Machine και της Κολομβιανής τραγουδίστριας Shakira. Ο Rubin ήταν ο DJ των Beastie Boys και συνιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Def Jam Records.

πηγη: http://www.rocklibrary.gr

0


Πέμπτη (21-10-2010) 00:00-01:00 το βράδυ.
Η συνέντευξη που παραχώρησαν στην εκπομπή μας οι 3FOLD PAIN (Metal/Rock/Alternative) από την Αθήνα.
Αυτή είναι και η πρώτη συνέντευξη για την φετινή σεζόν!!!
Περισσότερες πληροφορίες για το συγκρότημα: http://www.myspace.com/3foldpain

http://www.rockjukebox.gr/
stay tuned...

0





Αυτός. Πάντα θυμωμένος και ετοιμοπόλεμος. Ό,τι πιστεύει, αυτό ακριβώς τραγουδάει και αυτό ακριβώς λέει.

Νέος δίσκος με τίτλο Το Παιχνίδι Παίζεται. Διακρίνεται σχέση με την επικαιρότητα, την οποία φαντάζομαι δεν είχε προβλέψει ο δημιουργός.
Αυτή είναι η δουλειά του δημιουργού, εννοώ στην προκειμένη περίπτωση του Οδυσσέα Ιωάννου, που έγραψε τους στίχους όλων των τραγουδιών. Να έχει τεντωμένες κεραίες, να μυρίζεται, να αισθάνεται αυτό που θα έρθει προτού έρθει. Τα τραγούδια δεν είναι επιθεώρηση: να γράψεις «συμβαίνει αυτό». Αυτό είναι δημοσιογραφία. Τα τραγούδια δεν πρέπει να έχουν συγκεκριμένο εδώ και τώρα: να εμπνέονται από το εδώ και τώρα αλλά να είναι οικουμενικά. Να αφορούν το χρόνο από το μακρινό παρελθόν έως το μακρινό μέλλον και να απευθύνονται στις καρδιές των ανθρώπων, όχι στη λογική τους.

Ο τίτλος ακούγεται επίσης δυναμικός κι αισιόδοξος ταυτόχρονα.
Τώρα που η μελαγχολία είναι τόσο έκδηλη στα μάτια των Ελλήνων, των Ελλήνων εργαζομένων, χρειάζεται δύναμη κι αισιοδοξία. Ο τρόπος που τους ζητάνε να ζουν, να εργάζονται και να αμείβονται είναι χυδαίος. Πρόκειται για διασυρμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Είσαι θυμωμένος;
Πολύ.

Κατά τη γνώμη σου, το παιχνίδι παίζεται ακόμη;
Παίζεται. Και όσο πιο σκληρά μέτρα θα λαμβάνουν κάθε φορά αυτοί που κλέβουν τα λεφτά και τους κόπους του κόσμου τόσο πιο σκληρές θα είναι οι αντιστάσεις. Πλέον πρέπει να καταλάβουμε πως η αντίσταση και ο δρόμος δεν είναι μόνο θέμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς• πρέπει να ανοίξουν και τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς και να πάρουμε όλοι την υπόθεση στα χέρια μας.

Ας επανέλθουμε στο δίσκο και μιλάμε αργότερα για την πολιτική. Καινούργια λοιπόν τραγούδια, ένα μόλις χρόνο μετά τον προηγούμενο δίσκο σου.
Είναι ακριβώς ένας χρόνος. Και το θυμάμαι, επειδή ακριβώς στο χρόνο της μαμάς μου που έφυγε, όταν κυκλοφόρησε ο προηγούμενος δίσκος, μπήκα στο στούντιο και τραγούδησα το Μαμά του Αζναβούρ.

Κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο τραγούδι του δίσκου. Συγκινητικές και η μετάφραση του Οδυσσέα και η ερμηνεία σου. Πώς προέκυψε; Λόγω ακριβώς του χαμού της μητέρας σου;
Το άκουσα πρώτη φορά όταν ήμουν δεκατεσσάρων ετών. Το κουβαλούσα από τότε. Ήθελα να το ζητήσω από τον Άλκη Αλκαίο στον προηγούμενο δίσκο που κάναμε μαζί. Έτρεχα όμως στα νοσοκομεία με τη μητέρα μου, δεν πρόλαβα, και τελικά το είπα ένα χρόνο μετά, αφού έφυγε, με τους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου.

Ζορίστηκες;
Ναι, πολύ. Διακόψαμε πολλές φορές.

Τα τραγούδια ήταν έτοιμα ή γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού;
Εγώ έγραφα τραγούδια μόνο όταν ήθελα να συμπληρώσω κενά σε κάποιους δίσκους. Αφού είχα την τύχη, την τιμή και την ευλογία να συνεργαστώ με τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, τι να τα κάνω τα δικά μου τραγούδια; Στην πορεία, παραδόξως, και τα τραγούδια μου αγαπήθηκαν πολύ. Θυμίζω, τα Χαιρετίσματα, Μπαλάντα του μαύρου γάτου, Πάρε με, Σφεντόνα, Χρόνια πολλά. Έτσι, τελευταία, που τα καλά τραγούδια έγιναν δυσεύρετα, αναρωτήθηκα αν θα τα καταφέρω με δικά μου. Φοβήθηκα πάλι και σκέφτηκα να συνεργαστώ με κάποιους. Έτσι προέκυψε ευτυχώς πέρυσι ο Άλκης Αλκαίος, ο μεγάλος αυτός Έλληνας ποιητής, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί και παλαιότερα, στη Βικτώρια, στο Να γράφεις να τηλεφωνείς κ.λπ. Μου είπε λοιπόν ότι θα μου τα δίνει ένα ένα. Μου έδινε τους στίχους του τραγουδιού κι έγραφα τη μουσική. Έντεκα, σε έντεκα μέρες. Έτσι έγινε κι αυτός ο δίσκος, με τον Οδυσσέα. Ένα ένα τραγούδι. Δέκα τραγούδια, δέκα μέρες. Και δεν μιλώ βέβαια για το στούντιο ηχογράφησης, μιλώ για το υπόγειό μου.

Δηλαδή, δυσκολεύεσαι τα τελευταία χρόνια να βρεις καλά τραγούδια;
Έχουν αποχωρήσει πολλοί παλιοί και σημαντικοί, ενώ όσοι έχουν μείνει, οι περισσότεροι τα τραγουδούν μόνοι τους. Και καλά κάνουν. Μου αρέσουν οι συνθέτες που τραγουδούν τα τραγούδια τους.

Προφανώς, σε εκφράζει απόλυτα ο λόγος του Οδυσσέα Ιωάννου. Έχετε συνεργαστεί ξανά σε ολόκληρο το δίσκο Θάλασσα Στη Σκάλα, με συνθέτη τον Θάνο Μικρούτσικο.
Ναι, και είναι από αυτούς τους δίσκους που συνεχίζουν ακόμη με λαμπρή και αμείωτη πορεία. Με τον Οδυσσέα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα. Γνωρίζει επίσης το τραγούδι και λόγω της επαγγελματικής σχέσης που έχει με τον ραδιοφωνικό σταθμό και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του.

Ιδεολογική και αισθητική συγγένεια, λοιπόν; Τη θεωρείτε απαραίτητη για τη δημιουργία;
Φυσικά. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ποτέ δεν έγινε.

Πάντως, δεν είχατε διάθεση για πειραματισμούς ή ανατροπές.
Το τελευταίο τραγούδι είναι ένας καρσιλαμάς, που δεν ξέρω από πού μου ήρθε, υπάρχει κι ένα ζεϊμπέκικο στο οποίο καθώς μου έβγαινε η μελωδία άκουσα τον Δημήτρη τον Μητροπάνο να το τραγουδά. Φίλος μου πολλά χρόνια, τον φώναξα, ήρθε και το είπαμε.

Κινήθηκες, ωστόσο, κυρίως στη ροκ μπαλάντα. Ακούμε κιθάρες να ουρλιάζουν.
Ναι, να τρίζουν. Είναι όμως και μερικές μπαλάντες που δεν έχουν ηλεκτρισμό καθόλου. Είναι τρυφερές, όπως η Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Μη με αλλάξεις.

Συνεπής ως προς το μήνυμα αλλά και το ύφος από το 1974 που μπήκες στη δισκογραφία. Ποιο είναι το αίτημα που υπηρετείς όλα αυτά τα χρόνια;
Δεν στέλνω κανένα μήνυμα. Τον εαυτό μου εκφράζω, γιατί, αν δεν εκφραστώ, θα σκάσω. Τα βέλη που δέχομαι είναι τα ίδια με αυτά που δέχεται όλος ο κόσμος. Ξεκίνησα με Τα Τραγούδια του Δρόμου τού Λοΐζου και παραμένω ένας καλλιτέχνης του δρόμου. Είμαι ζωντανός, είμαι ενεργός, δεν θέλω να με προσβάλλουν ως πολίτη και παίρνω θέση στα πράγματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τραγούδια που επιλέγω να πω να είναι τραγούδια που εκφράζουν και τον κόσμο. Με τον οποίο συναντιόμαστε στις ζωντανές εμφανίσεις. Και βλέπουμε ότι ταιριάζουμε και ταξιδεύουμε μαζί. Κι αυτό γίνεται επί πάρα πολλά χρόνια.

Πώς μπορεί να γίνεται τόσα χρόνια, να εναλλάσσονται γενιές κι εσύ να μένεις εκεί;
Θα έλεγα πως το μυστικό είναι η σχέση αλήθειας του καλλιτέχνη με το υλικό που διάλεξε να τραγουδήσει. Επειδή τραγουδάω αυτά που έχω ανάγκη να τραγουδήσω, αυτά που θέλω. Γι’ αυτό, αν με ρωτήσεις τι είναι καλό και κακό τραγούδι, θα σου πω ότι δεν ξέρω. Ξέρω τι είναι αυθεντικό τραγούδι και τι επιτηδευμένο.

Ποιες διαφορές και ποιες ομοιότητες διακρίνεις στους νέους του ’80, του ’90, του 2000;
Τα παιδιά έχουν πάντοτε την ίδια θέρμη, τον ίδιο αυθορμητισμό, την ίδια όρεξη για ζωή. Κάποιοι προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να τους κρατήσουν μακριά από την πολιτικοποίηση, κυρίως μέσω της τηλεόρασης και του καταιγισμού προτύπων γυαλιστερών κι επιτυχημένων, με υπέροχα μπούτια ή κοιλιακούς, που μόνο να καταναλώνουν ξέρουν. Ως ένα βαθμό το κατάφεραν• την πάτησαν όμως γιατί πίστεψαν ότι νίκησαν κιόλας και, έτσι, ξέφυγαν από την πραγματικότητα. Την πάτησαν επειδή υπάρχουν πολλοί νέοι έξω από αυτό το πλαίσιο. Οι δυτικές συνοικίες, που είναι και πλειοψηφία, δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν φτιάχνονται από αυτά. Συχνάζουν στα καφέ, ερωτεύονται, μαλώνουν, βρίζονται, αγαπιούνται. Και κατεβαίνουν στους δρόμους. Όχι επειδή δεν έχουν τι να κάνουν, ούτε επειδή είναι αναρχοηλίθιοι. Και βέβαια δεν είναι αυτοί κάτω από τις κουκούλες• αν ήταν αυτοί θα τους είχαν ξεκουκουλώσει. Έχω εμπιστοσύνη στους νέους: αυτοί ήταν πάντα η ελπίδα. Θυμηθείτε παλαιές μεγάλες κινητοποιήσεις: αντιπαγκοσμιοποίηση, Γένοβα, G8, Γιουγκοσλαβία, Οτσαλάν.

Θυμάμαι τότε και την έντονη κινητοποίηση των καλλιτεχνών. Όπως, για παράδειγμα, με τη Γιουγκοσλαβία και την πρωτοβουλία 1η Μάρτη, την οποία οργάνωσαν και πλαισίωσαν καλλιτέχνες και διανοούμενοι. Δεν βλέπουμε κάτι αντίστοιχο σήμερα, σε αυτή την κρίσιμη φάση.
Θα το δείτε σύντομα. Εδώ είμαστε.

Στην αρχή, στο ξεκίνημά σου, οι δισκογραφικές εταιρείες σε απέρριπταν;
Είχα πάει στις εταιρείες επί χούντας και βρίσκανε τη φωνή μου πολύ επαναστατική. Αυτό βέβαια μού το καταλόγιζαν ως φρικτό μειονέκτημα και με απέρριπταν. Όταν έπεσε η χούντα, πήγα με τον Θεοδωράκη, γυρνώντας από το εξωτερικό να με ακούσουν στη Minos. «Με έχετε ξανακούσει» λέω στον Μάτσα. «Όχι, αποκλείεται» μου απαντά. «Μα πώς, αφού με ακούσατε και με βρήκατε πολύ επαναστατικό και με διώξατε» του ανταπαντώ. «Πώς ήταν το ταξίδι σας, λοιπόν;» με ρωτά. Τέλος πάντων, τότε τους άρεσα πολύ και ξεκίνησαν οι δίσκοι.

Είσαι έντονα πολιτικοποιημένος, με λόγο αιχμηρό, αριστερό, που πάντα τολμούσες να τον δημοσιοποιείς. Αυτό πιστεύεις ότι σου κόστισε ή ότι σε έκανε πιο δυνατό στη συνείδηση του κόσμου;
Νομίζω πως αν κάποιος πολιτικοποιηθεί σοβαρά, μοιραία θα οδηγηθεί στην Αριστερά, είτε αυτή που υπάρχει είτε αυτή που θέλει. Ανήκω στη δεύτερη περίπτωση. Ποτέ πάντως δεν με ενδιέφερε το κόστος. Πρωτοτραγούδησα το Εμβατήριο, τον Πέτρο τον Γιόχαν τον Φρανς, τον Στρατιώτη. Οι αντιστάσεις μου λοιπόν ήταν ισχυρές. Και στο χώρο του τότε εμπορικού τραγουδιού. Δεν ζαλίστηκα από τις σειρήνες της δόξας, των χρημάτων κ.λπ.

Πρωταρχική σημασία δίνεις στο στίχο ή στη μελωδία;
Και στα δύο τη μέγιστη σημασία.

Έχεις πει μέχρι τώρα σχεδόν οκτακόσια τραγούδια και δηλώνεις πως θέλεις να κάνεις πολλά πράγματα ακόμη.
Και τι να κάνω, να μπω στη σειρά για το νεκροταφείο; Δεν θέλω να αυτοσυνταξιοδοτηθώ. Είμαι ανήσυχος και ζωηρός. Η καλύτερη παρέα μου είναι η κόρη μου, η Νικολέτα, η οποία είναι δεκατεσσάρων ετών.

Υπάρχει κάποιο καλλιτεχνικό απωθημένο;
Θέλω να τραγουδήσω κάποια στιγμή Μάνο Χατζιδάκι. Ήταν να γίνει, αλλά δεν προλάβαμε• πέθανε. Θέλω να πιστεύω πως κάποτε θα γίνει.

Δεκαετία ’70, δίπλα στον Θεοδωράκη, στον Λοΐζο, στον Άσιμο, στον Μικρούτσικο. Δεκαετία ’80 χαρακτηρίζεσαι ο βασιλιάς του ελληνικού ροκ. Πώς θα ήθελες να μείνεις στην ιστορία;
Δεν λένε τίποτα οι ταμπέλες. Δεν κατατάσσεται το τραγούδι. Λαϊκό, ελαφρύ, τζαζ, μπλουζ• τα χρησιμοποιούμε απλώς για να συνεννοούμαστε. Το τραγούδι είναι ένα: το αυθεντικό, αυτό που σου δίνει κουράγιο, που σε συγκινεί, που σε βοηθά.

Είσαι ροκ ή σε έκανε ροκ η φωνή σου;
Ο λόγος που άρχισα να τραγουδάω ήταν τα νανουρίσματα της μητέρας μου. Δεκαετία του ’50, το χωριό μου δεν είχε ρεύμα ούτε ραδιόφωνο. Η πιο άμεση επαφή με το τραγούδι ήταν η ζωντανή. Όλοι τραγουδούσαν τις Κυριακές, τις γιορτές, στις χαρές και στις λύπες. Έτσι αγάπησα το τραγούδι. Κι επειδή ήμουν μικρός και χαϊδεμένος –έχω άλλον έναν αδελφό και δύο αδελφές, και τραγουδούσα ωραία– το μπράβο τους με έκανε και την ψώνισα. Όταν, μετά, στα τέλη του ’50 ήρθαμε στην Αθήνα, ο γείτονας μου, ο Κωστάκης ο Παναγόπουλος είχε μια κιθάρα. Τρελάθηκα. Τη δανειζόμουν και προσπαθούσα μόνος μου να μάθω να παίζω. Σε δύο χρόνια φτιάχνω το πρώτο συγκρότημα στη γειτονιά μου, στις εργατικές κατοικίες της Νέας Ιωνίας και δίνουμε την πρώτη μας συναυλία στο σινεμά. Άρεσα• και αυτό ήταν το κίνητρο για να συνεχίσω.

Πώς βλέπεις το ελληνικό τραγούδι σήμερα;
Μου αρέσει πολύ το χιπ-χοπ κι όλα αυτά τα νέα παιδιά που ραπάρουν. Με συγκλονίζει ο στίχος τους, ο λόγος τους. Κρίμα όμως που δεν έχουν μελωδίες. Υπάρχουν γενικότερα αξιόλογα νέα παιδιά, τα οποία δεν θα τα δούμε στην τηλεόραση, αλλά στις μουσικές σκηνές. Μάλιστα, πιστεύω ότι τις μουσικές σκηνές πρέπει όλοι οι καλλιτέχνες να τις στηρίξουμε, πέρα από τα οικονομικά κριτήρια και τα οφέλη.

Και όλη αυτή η κουβέντα για την κρίση του τραγουδιού;
Κρίση περνούσε και περνά η βιομηχανία, όχι το τραγούδι. Και σήμερα είναι λογικό, με τις τιμές που πωλούνται τα cd, ο κόσμος να προτιμά, εφόσον έχει τη δυνατότητα, να τα κατεβάζει από το διαδίκτυο ή να τα αγοράζει φθηνά από τους μαύρους, τους οποίους εκμεταλλεύονται οι μαφίες των αφεντικών.

Το γεγονός ότι κάποτε πουλούσες 200.000 και 500.000 αντίτυπα δίσκων και τώρα σαφώς πολύ λιγότερα δεν σε ενοχλεί;
Προσωπικά, δεν με ενοχλεί καθόλου. Κοινωνικοποιείται και με αυτό τον τρόπο το τραγούδι. Δεν ακούγεται το τραγούδι λιγότερο από τότε που πουλούσαμε διακόσιες και πεντακόσιες χιλιάδες δίσκους. Εμένα δεν με ενοχλεί, επειδή είμαι τραγουδιστής και δεν πληρώνομαι από τη δισκογραφία μόνο• τους δημιουργούς όμως, των οποίων είναι το μόνο έσοδο, ποιος θα τους πληρώσει; Αυτό είναι το αρνητικό. Πώς θα αμειφθούν αυτοί οι δημιουργοί, οι αυθεντικοί, που συνδιαλέγονται με τον πόνο τους, γιατί μόνο ο πόνος γεννά, η χαρά δεν δημιούργησε ποτέ κανένα αριστούργημα.

Ποιος ο ρόλος της τέχνης και συγκεκριμένα τής πιο άμεσης, του τραγουδιού δηλαδή, στις δύσκολες μέρες που έρχονται;
Ο ρόλος του τραγουδιού ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρός ή σημαντικός που να αλλάξει τα πράγματα. Ήταν όμως τόσο σημαντικός ώστε να προσφέρει πολιτισμό, καλλιέργεια, γνώση και διεύρυνση των οριζόντων. Το κοινωνικό τραγούδι όμως μπορεί να βοηθήσει αυτούς που αγωνίζονται. Να τους δώσει κουράγιο που το έχουν ανάγκη.






ΠΗΓΗ: http://www.difono.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=2251&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=85

0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ) ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗ

Λάκης Παπαδόπουλος ή κατά κόσμο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ και Γιάννης Γιοκαρίνης, είναι δύο ονόματα τα οποία πρωτο-χάραξαν το δρόμο της Ροκ σκηνής.

Ο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ γεννήθηκε στην Αθήνα, ονειροπόλος και συνάμα ευαίσθητος, χαρισματικός και δημιουργός. Μεγάλωσε με ακούσματα των Beetles, αλλά και Τσιτσάνη. Επηρεασμένος από την προσφορά των μεγάλων αυτών καλλιτεχνών και έχοντας γνώση και όραμα να τους μοιάσει, πήρε στα χέρια του την πρώτη κιθάρα στα 14 του χρόνια. Έκτοτε και μέχρι σήμερα μας έχει χαρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην εγχώρια σκηνή, όπως το
'Γυριστρούλα', 'Εσύ Εκεί', 'Πορφυρό Βιολί', 'Τα μπλε παπούτσια', 'Τσίχλα δίχως ζάχαρη', 'Ανεμώνα του Σικάγου', 'Για να σε εκδικηθώ' και άλλα εξίσου γνωστά.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου μεγαλώνοντας σπούδασε αρμόνιο σε Ωδείο. Αργότερα ακολούθησε θεωρία και στο πιάνο.
Ξεκίνησε την προσωπική πορεία του στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και με το πρώτο του κιόλας άλμπουμ, ανέδειξε σε αδιαφιλονίκητη ραδιοφωνική επιτυχία τη διασκεδαστική σύνθεση του 'Ευλαμπία'. Ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι έκτοτε, στο σύνολο τους επτά, όπου μέσα από αυτούς, είχαν βγει τεράστιες επιτυχίες, όπως το 'Νοσταλγός του Ροκ εντ Ρολ', 'Κιθαρίστας ή Ντράμερ', 'Δεν είμαστε καλά δεν έχουμε μυαλό είμαστε άρρωστοι με το Ρόκ εντ Ρόλ' και άλλες πολύ γνωστές επιτυχίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΙΣ 27/10/2010
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟ ΔΙΧΩΡΟ, ΛΥΜΠΙΑ, ΛΑΡΝΑΚΑ
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 99463699
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΙΣ 22:00


Υ.Σ 1. Υπόσχεση μας είναι πως θα ζήσετε αξέχαστες στιγμές γέλιου αλλά και συναυλιακής παλίρροιας!


Δεν αργεί ο νέος δίσκος των U2

Posted: Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι U2 να μην βιάζονται να κυκλοφορήσουν δίσκους, αυτή την φορά όμως ίσως κάνουν μία εξαίρεση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ατζέντη τους, Paul McGuinness αυτός ίσως κυκλοφορήσει μέσα στο...
2011 και μάλιστα πριν τον Μάιο. "Περιμένω νέο δίσκο τους πολύ νωρίτερα από αυτό που νομίζει ο κόσμος. Προβλέπω μάλιστα πως αυτός θα έρθει πριν τον Μάιο που αρχίζει η νέα αμερικάνικη περιοδεία τους", τόνισε ο 59χρονος Ιρλανδός ατζέντης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αν τα λόγια του McGuinness έχουν δόση αλήθειας θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1993 και το Zooropa που δίσκος τους θα κυκλοφορήσει μόλις δύο χρόνια από τον προηγούμενο. Το No Line In Horizon κυκλοφόρησε το 2009 ενώ το How to Dismantle an Atomic Bomb το 2004.

Πάντως στο τελευταίο σκέλος της τωρινής περιοδείας τους έπαιξαν και κάποια καινούργια κομμάτια όπως το Glastonbury.

Παράλληλα, σχολίασε και τις χαμηλές πωλήσεις του πρόσφατου δίσκου λέγοντας πως δεν γίνεται να μιλάμε για εμπορική αποτυχία όταν ξεπέρασε τα 5.000.0000 κομμάτια. Ο προηγούμενος πάντως είχε αγγίξει τα 9.000.000. 
πηγή: http://cosmo.gr

0


Μεταξύ των εκθεμάτων και σπάνια σχέδια του Kurt Cobain.

Από τον Απρίλιο του 2011 οι fans των Nirvana (κυρίως στις Η.Π.Α.) θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κoντά πάνω από 200 αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με την αγαπημένη τους μπάντα, σε μια ειδική έκθεση στο Experience Music Project στο Seattle.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, περιλαμβάνονται σπάνια σχέδια του Kurt Cobain από την εποχή που βρισκόταν στο...σχολείο, ένα μαγνητόφωνο (μπομπίνα) στο οποίο έκανε τις πρώτες του ηχογραφήσεις ο Cobain, χειρόγραφα με στίχους των τραγουδιών Spank Thru και Floyd the Barber, μουσικά όργανα και τα κομμάτια από την πρώτη κιθάρα που είχε σπάσει ο Cobain πάνω στη σκηνή.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ιστορία των Nirvana βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας έκθεσης - και ιδιαίτερα υπερήφανος που αυτή η έκθεση πραγματοποιείται στο Experience Music Project», δηλώνει ο πρώην μπασίστας της μπάντας, Kirst Novocelic και συνεχίζει: «Είναι υπέροχο που θα υπάρχει αυτή η συλλογή από εκθέματα, η οποία θα γιορτάζει ουσιαστικά τη συμβολή στη μουσική και στον πολιτισμό. Στο κέντρο βρίσκονται οι Nirvana, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ιστορία περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι συνθέτουν μια ευρύτερη μουσική κοινότητα».

Παράλληλα με την έκθεση - η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό στις 16 Απριλίου του επόμενου χρόνου – θα κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο 250 σελίδων με τίτλο Taking Punk to the Masses: From Nowhere to Nevermind.

Πηγή: avopolis.gr

"Rock Alchemist" ON AIR...

Posted: Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0



Ο Rock Αλχημιστής ζωντανά τώρα στο RockJukeBox.gr!!! 


  Μαζί με ξένο & ελληνικό rock ως τις 12... 


Συντονιστείτε!!!

http://www.rockjukebox.gr/

0


Ο Γιάννης Αγγελάκας, με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά, επιστρέφουν στη γενέτειρα Θεσσαλονίκη μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή τους «διαδρομή» σε επιλεγμένες πόλεις στην Ελλάδα, για δύο εμφανίσεις, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στο Block 33.

Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς, πολύμορφους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, με χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, ένας ξεχωριστός τραγουδιστής με “ψυχή βαθιά”, που καταφέρνει να συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή ερμηνεία του. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός “χωρίς κανόνες”, καταφέρνει σε κάθε εμφάνισή του, να απογειώνει τη διάθεση του κοινού σε ένα “αιρετικό” παραλήρημα.

O Ντίνος Σαδίκης δημιούργησε τους Εν Πλω το 1985, ένα συγκρότημα-σημείο αναφοράς για το ελληνικό rock, παρότι κυκλοφόρησαν μόνο ένα ιστορικό album. Με το Γιάννη Αγγελάκα, φίλοι και συνεργάτες από παλιά, βρέθηκαν μαζί και στους Επισκέπτες, μέλος του οποίου ήταν και ο Στάθης Αραμπατζής.

Το τρίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ξεσήκωσε το κοινό που το ακολούθησε σε όλες τις φετινές του εμφανίσεις. Πάντα χαλαροί, αλλά και πάντα ενθουσιώδεις, είναι συγκινητικοί, από την αρχή έως το τέλος κάθε εμφάνισής τους.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 € & 15 €
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
TICKET HOUSE: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264880
IΑΝΟΣ: Πλατεία Αριστοτέλους 7, Τηλ.: 2310 277004

ΠΗΓΗ: http://www.rock-elliniko.gr/

0



Οι The Rolling Stones ανακοίνωσαν πως στις 22 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει η πολυαναμενόμενη και συλλεκτική έκδοση των 23 studio album τους, όπως είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό. Η έξτρα λεπτομέρεια είναι ότι στην έκδοση θα συμπεριλαμβάνεται και μια συλλογή από Eps.

Η κασετίνα θα χωρίζεται χρονολογικά σε δύο μέρη, 1964-1969 και 1971-2005. Το κόστος για την αγορά της ξεχωριστής αυτής έκδοσης είναι αρκετά τσουχτερό, κοντά στα 400 ευρώ. Λίγοι έχουν να τα δώσουν αλλά αν έχετε την δυνατότητα μη διστάσετε. Μπορείτε να προπαραγγείλετε την συλλεκτική έκδοση στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος rollingstones.com

Κάθε πακέτο περιέχει τα εξής άλμπουμ:

1964-1969 Vinyl Box Set:

'The Rolling Stones' (EP)
'The Rolling Stones'
'Five By Five' (EP)
'The Rolling Stones No. 2'
'Out Of Our Heads'
'Aftermath'
'Big Hits (High Tide and Green Grass)'
'Between The Buttons'
'Their Satanic Majesties Request'
'Beggars Banquet'
'Through The Past, Darkly (Big Hits Vol. 2)'
'Let It Bleed'
'Metamorphosis'

1971-2005 Vinyl Box Set:

'Sticky Fingers'
'Exile On Main Street'
'Goats Head Soup'
'It’s Only Rock 'N' Roll'
'Black And Blue'
'Some Girls'
'Emotional Rescue'
'Tattoo You'
'Undercover'
'Dirty Work'
'Steel Wheels'
'Voodoo Lounge' (2 LPs)
'Bridges To Babylon' (2 LPs)
'A Bigger Bang' (2 LPs)


πηγη: http://www.rocklibrary.gr

Ακόμα ένα βραβείο για τους Coldplay...

Posted: by THATMAN in Ετικέτες , ,
0


Στην 30η απονομή των "The American Society of Composers, Authors and Publishers Awards" που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου στο Grosvenor House του Λονδίνου, οι Coldplay έφυγαν με τα δύο μεγάλα βραβεία της βραδιάς, "Songwriters of the year" και "Song of the Year" για το τραγούδι "Viva La Vida".

Οι Βρετανοί, από την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ "Viva La Vida" or Death and All His Friends" τον Ιούνιο του 2008, έχουν βάλει στην συλλογή τους βραβεία όπως Grammys, Brits, Ivor Novellos, κ.α. Θεωρείται το πιο πετυχημένο - εμπορικά - άλμπουμ τους, με πωλήσεις που ξεπερνούν παγκοσμίως τα 11 εκατομμύρια αντίτυπα.


πηγη: http://www.rocklibrary.gr

Οι Pink Floyd ξανά μαζί... (;)

Posted: by THATMAN in Ετικέτες , ,
0


Ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC εξέφρασε την επιθυμία για επανένωση του συγκροτήματος με σκοπό να πραγματοποιήσουν μια σειρά συναυλιών φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Αποκάλυψε επίσης πως οι Roger Waters και David Gilmour είναι θετικοί με την ιδέα.

Τα μέλη των Pink Floyd έχουν να παίξουν μαζί από το Live 8 το 2005. Τότε ήταν μαζί τους και ο κιμπορντίστας Richard Wright που απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών, από την ασθένεια του καρκίνου, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008.



Τον Ιούλιο οι Waters και Gilmour πραγματοποίησαν μαζί μια σειρά συναυλιών, τα έσοδα των οποίων δωρίστηκαν στο Hoping Foundation για την υποστήριξη των "Παλαιστινίων της επόμενης γενιάς".



πηγη: http://www.rocklibrary.gr

0


Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν οι θρυλικοί Panx Romana στη σκηνή του An Club στα Εξάρχεια. Η «συμμορία φίλων» που ξεπετάχτηκε μέσα από την έκρηξη του punk το '77 και υφίσταται ως σχήμα από το '82 μέχρι σήμερα, δεν κάνει πια τόσο συχνά εμφανίσεις, οπότε κάθε live τους είναι αξιοπρόσεκτο event.

Οι Panx Romana συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον δίνοντας τη δική τους μουσικοκοινωνικοπολιτική άποψη. Μιλούν στη γλώσσα τους με απλούς άμεσους στίχους και δυνατό punk'n'roll. Δηλώνουν πολίτες του κόσμου κι όχι πολίτες μιας τυχαίας γεωγραφικής τοποθεσίας, με όνειρα για παγκόσμια ειρήνη σε μια γη δίχως σύνορα και βία.

Κάθε δίσκος τους συνοδεύεται από ένα τεύχος του "Κίτρινου Τύπου", του εντύπου των "Panx" που δίνει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη της ιδεολογίας που όλα αυτά τα χρόνια τραγουδούν. Μια ιδεολογία που δε μένει μόνο στα λόγια. Περνά σαν στάση ζωής του συγκροτήματος με απόλυτη άρνηση συμμετοχής σε πολιτικές εκδηλώσεις κομμάτων, καθώς και τη συχνή συμμετοχή τους σε συναυλίες αλληλεγγύης και υποστήριξης κοινωνικών προβλημάτων. Ο αντιμιλιταρισμός χαρακτηρίζει τους στίχους τους, αλλά κι οι θέσεις τους εναντίον σε κάθε είδους ναρκωτικών, ρατσισμού κι εθνικισμού. Θέσεις που φροντίζουν να προπαγανδίζουν συνεχώς μέσα από τη μουσική τους και τα έντυπά τους".

Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 10 ευρώ.


πηγη: http://elliniki-skini.gr

0


«Ήσυχα βράδια», «Τσάι γιασεμιού», «Σερενάτα», «Γυριστρούλα», «Σε ζητάω», «Μπαρ το Ναυάγιο»... Αυτά και δεκάδες άλλα τραγούδια θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι φίλοι του Λάκη Παπαδόπουλου και της Αρλέτας σε ένα μουσικό συναπάντημα που είχε –δε ξέρουμε και εμείς- πόσα χρόνια να γίνει. Γι' αυτό μεταδίδουμε και την είδηση.

Τραγούδια που έχει γράψει ο Λάκης και έχει πει η Αρλέτα, τραγούδια της Αρλέτας και τραγούδια του Λάκη. Όλα αυτά θα συμβαίνουν αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, που στην ανακοίνωσή του μας ενημερώνει ότι την προσεχή Τρίτη 19/10 μαζί τους στη σκηνή θα είναι και ο Βαγγέλης Γερμανός, καθώς και ότι έπεται και συνέχεια από guests.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, λοιπόν, στη κεντρική σκηνή στον Σταυρό του Νότου (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος). Ώρα έναρξης 21:30, τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ με ποτό.


πηγη: http://elliniki-skini.gr

ΜΠΛΕ και o Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep στο Οξυγόνο live!

Posted: Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 by THATMAN in Ετικέτες , , ,
0





Οι “Μπλε” έρχονται να μας καθηλώσουν αυτή τη φορά, στη μουσική σκηνή του “Οξυγόνο live!”. Σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αποδεικνύουν ότι ήταν και παραμένουν μια απ’ τις καλύτερες live μπάντες της Ελλάδας.... Οι συναυλίες τους γεμάτες μελωδία και ρυθμό, ξεσηκώνουν το κοινό, το οποίο συμμετέχει ενεργά σε κάθε τους εμφάνιση. Εκτός από δικές τους επιτυχίες ,οι Μπλε δοκιμάζουν να μας ταξιδέψουν και με τις διασκευές ξένων- και αγαπημένων- ροκ κομματιών. Ο Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep (θα τους θυμάστε από τη δεκαετία του '90 με το "Looking for a girl with a washing machine"), με φοβερή ενέργεια και διάθεση, μας ξεσηκώνει με την υπέροχη φωνή του και το φοβερό tracklist.

Οξυγόνο live! (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

Νέα αλλαγή ημερομηνίας! SCORPIONS, 27 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ...

Posted: Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , , , , ,
0

Μία ακόμη αναβολή ημερομηνίας από τους SCORPIONS για το τελευταίο live τους στην Αθήνα, στο ΣΕΦ.

Η πρώτη ημερομηνία ήταν στις 6 Οκτωβρίου, ύστερα αναβλήθηκε και η ημέρα που ορίστηκε να γίνει η συναυλία ήταν στις 25 Οκτωβρίου. Όμως στις 25 θα εμφανιστούν στη Σόφια της Βουλγαρίας.

** ΤΕΛΙΚΑ, το live πήρε ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΒΟΛΗ και οι θρυλικοί Σκορπιοί θα εμφανιστούν μπροστά στο Αθηναϊκό κοινό στις 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Αυτό έχει ανακοινωθεί και στο επίσημο site των SCORPIONS, http://www.the-scorpions.com/english/tourdates.asp


SUPPORTERS

FIREWIND
George Gakis & The Troublemakers
πηγή: http://cratermusic.blogspot.com/

The Vibrators & The Velvoids στο Gagarin 205 | Παρασκευή 29 Οκτωβρίου

Posted: Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , , ,
0

Big Star Touring & thinkbabymusic proudly present:
   
    
 
+ Opening act
  
Παρασκευή 29 Οκτωβρίου - Gagarin 205, Αθήνα

Οι θρυλικοί The Vibrators, οι πρωτοπόροι του punk, έρχονται στην Ελλάδα για να “δονήσουν” το Gagarin 205, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. Opening act της συναυλίας θα είναι οι Έλληνες The Velvoids.
   
        
Οι The Vibrators, γέννημα-θρέμα της λονδρέζικης punk σχολής είναι ένα από τα ιστορικότερα συγκροτήματα της punk με τριάντα και πλέον χρόνια ιστορία. Δημιουργήθηκαν το 1976 από τον από τον Ian “Knox” Carnochan και μοιραία στην πρώτη τους συναυλία ήταν support των The Stranglers. Παιδιά της εργατικής τάξης από το βόρειο Λονδίνο, γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς από τα gigs που κάνουν σε clubs του Camden Town. Το big break έρχεται με τη συμμετοχή τους στο “The 100 Club Punk Rock Festival του ιστορικού 100 Club της Oxford Street όπου συμμετέχουν με συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι The Clash, οι Buzzcocks, οι Siouxsie & the Banshees. To 1976 κυκλοφορούν τα singles “We dancing” και “Pogo Dancing” - προάγγελοι του πρώτου τους album Pure Mania, που ανακηρύχτηκε από το The Guinness Encyclopedia of Popular Music, ένα από τα καλύτερα punk albums όλων των εποχών.
   
Οι punk δυναμίτες The Vibrators, έχοντας αφήσει το αποτύπωμά τους στη μουσική βιομηχανία με τραγούδια όπως το "Automatic Lover", "Judy Says (Knock You In The Head)" – που π εριλαμβάνεται στη λίστα του περιοδικού Mojo ως ένα από τα καλύτερα punk rock singles όλων των εποχών - και το "Baby Baby", κρατούν ψηλά τη σημαία του punk.
   
   
Οι The Velvoids: μία από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της εγχώριας σκηνής, σχηματίστηκαν από τον Vice Lesley (φωνητικά και κιθάρα) στις αρχές του 2003. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από το doο-wop της δεκαετίας του '50, το rock n roll, τα ‘60s και ‘80s, το new wave, τη soul, την folk και τη reggae. Το 2006 ενσωματώνεται στο συγκρότημα η νέα τους drummer Dorah X και για τα επόμενα χρόνια συμμετέχουν σε συναυλίες με τους: Marky Ramone, Black Lips, Γιάννη Αγγελάκα, Pierced Arrows. Στις αρχές του 2010 κυκλοφορούν το πρώτο τους EP με τίτλο “3.3 [Sonic]”. Εν αναμονή του πρώτου τους album που θα κυκλοφορήσει το 2011, οι The Velvoids θα προετοιμάσουν το κλίμα για να υποδεχτούμε τους γερόλυκους του "πρώτου κύματος” της punk μουσικής, τους The Vibrators.

Οι The Vibrators- με τα ιδρυτικά τους μέλη, τον Ian “Knox” Carnochan και τον John “Eddie” Edwards, αλλά και τον Pete στο μπάσο - θα βρεθούν στη Αθήνα, για μία μοναδική συναυλία, φόρο τιμής στo punk-rock, στη σκηνή του Gagarin 205, όπου θα ερμηνεύσουν τα μεγαλύτερα hits της καριέρας τους καθώς και τραγούδια από το τελευταίο τους album “Under the Radar”, μία επιστροφή στο μελωδικό punk, που ξυπνάει μνήμες από τα "Pure Mania" και "V2".
   
The Vibrators και The Velvoids: το παλιό και το νέο αίμα της punk και garage rock μουσικής!
Παρασκευή 29 Οκτωβρίου - Gagarin 205
   Η βραδιά προβλέπεται εκρηκτική!!
   
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  
Το εισιτήριο γενικής εισόδου κοστίζει 15 €
  
Η προπώληση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010
  
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
  
TICKET HOUSE
  
Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) - Τηλ: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Ticket House, Μητροπόλεως 102 - Τηλ: 2310 264880

Ο Billy Idol ετοιμάζει τα απομνημονεύματα του

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

Ο Billy Idol υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την εταιρεία Touchstone προκειμένου να εκδώσει τα απομνημονεύματα του.

Το βιβλίο θα ονομάζεται “Dancing With Myself” και αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας σε περίπου ένα χρόνο.

Ο Idol δήλωσε σχετικά: “Η ζωή μου χαμογέλασε όταν ερωτεύθηκα τη rock n roll μουσική.

Ήταν η απάντηση στο πώς να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου. Άνοιξε ένας κόσμος γεμάτος ευκαιρίες αλλά και πειρασμούς –τα ναρκωτικά, το ποτό, οι γυναίκες- υπερβολές ολόκληρο το 24ώρο. Και επιπλέον πρέπει να γράφεις καλά κομμάτια προκειμένου να επιβιώσεις. Έπρεπε να ζεις τη ζωή στο έπακρο για να τα καταφέρεις όλα αυτά. Τώρα αποφάσισα να τα καταγράψω όλα αυτά, κατευθείας από την καρδιά.”


πηγή: http://rockwaynews.blogspot.com