Κατηγορίες

1ο EGALEO BLUES FESTIVAL (25 & 26/9/2010)

Posted: Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 by Ανώνυμος in Ετικέτες , , , , , ,
0

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αιγάλεω και ο Αιγαλεώτης συγγραφέας Δημήτρης Επικούρης, διοργανώνουν το

1ο EGALEO BLUES FESTIVAL



στο θέατρο «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»-Άλσος (Μπαρουτάδικο)

Ώρα Έναρξης: 19:30 (και τις 2 ημέρες)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου:
Blues Cargo
Νίκος Ντουνούσης & Backbone

Τη βραδιά ανοίγουν οι:
Pale Blue Saint και οι Loose Rag.


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Σεπτεμβρίου
Small Blues Trap
Blues Wire

Τη βραδιά ανοίγουν οι:
Blues Therapy και οι Blues Finger.


Λογοτεχνικές προσεγγίσεις της μουσικής του Blues, από τον ποιητή Βλάση Ρασσιά.


Λίγα Λόγια για τους Συμμετέχοντες:

BLUES WIRE
Ο Ηλίας Ζάικος διαβαίνει τα μονοπάτια των Muddy Waters, Howling Wolf και T-Bone Walker ήδη απ'το 1983, όταν έστησε το πρώτο Blues γκρουπ στην Ελλάδα (Blues Gang). Καταξιώθηκαν ως μία απο τις πιό αξιόλογες blues μπάντες της Ευρώπης, κάνοντας την μυθική Katie Webster να δηλώσει πως οι Blues Wire είναι το καλύτερο γκρούπ του είδους σ'όλη την Ευρώπη. Πέρα από την προσωπική τους δουλειά, έχουν συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής των μπλουζ, γεγονός που φανερώνει την ποιότητα της δουλειάς και το κύρος της μπάντας. Σήμερα οι Blues Wire συνεχίζουν με πίστη, ωριμότητα και ήθος, να κοσμούν την ελληνική μουσική σκηνή και να αποσπούν τα εύσημα αλλά και το θαυμασμό όχι μόνο των Ελλήνων φίλων του μπλουζ αλλά και των απανταχού μουσικόφιλων και εραστών αυτής της μοναδικής μουσικής.

Σύνθεση: Ηλίας Ζάϊκος (κιθάρα, τραγούδι), Σωτήρης Ζήσης (μπάσο), Μανώλης Βουράκης (κιθάρα, τραγούδι), Νίκη Γκουρζουλίδου (τύμπανα)


BLUES CARGO
Ένα από τα μακροβιότερα, πλέον δημοφιλή και εξαιρετικά αξιόλογα συγκροτήματα στην Ελλάδα που κινούνται στο χώρο του ηλεκτρικού blues είναι οι Αθηναίοι BLUES CARGO. Όλα ξεκίνησαν από μια ανοιχτή συναυλία στο γήπεδο του Αμύντα το 1984. Ο Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), που τότε έπαιζε με τους BLUES UNITED MUSICIANS, γνωρίζει τον Στέλιο Ζαφειρίου (κιθάρα) και με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για την blues έκφραση, φτιάχνουν τους JUKE BLUES. Στην πορεία του χρόνου, με τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα και την επαρχία, αναγνωρίζονται σαν μια από τις πιο σημαντικές blues μπάντες της Αθήνας και διευρύνουν τον ορίζοντά τους συνοδεύοντας πολλούς γνωστούς Αμερικάνους καλλιτέχνες του BLUES. Ένα συγκρότημα κόσμημα όχι μόνο για την Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή μουσική σκηνή.

Σύνθεση:
Στέλιος Ζαφειρίου (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), Γιώργος Λαγογιάννης ή Ορέστης Βαβίτσας (πλήκρα), Μπάμπης Τσιλιβίγκος ή Δημήτρης Ψάλτης (σαξόφωνο), Πέτρος Δακτυλίδης ή Στέλιος Γαβριηλίδης (τύμπανα).

ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ & BACKBONE
Ένα από τα καλύτερα blues rock σχήματα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues. Ο Νίκος Ντουνούσης, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης - ιδρυτικά μέλη των Blues Wire με μεγάλη δισκογραφία και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - και ο Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ίσως το δυναμικότερο στο είδος τους στην Ευρώπη. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε και δεν αφήνει κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο.
O Νίκος Ντουνούσης, θεωρείται από τους καλύτερους κιθαρίστες στην Ευρώπη και δεν είναι τυχαίο που ο Αμερικανός πατριάρχης του μπλουζ LOUISIANA RED, αποκαλεί τον Νίκο, STEVIE RAY junior ταυτίζοντάς τον με τον Stevie Ray Vaughan, τον αξέχαστο και αξεπέραστο θρύλο της ηλεκτρικής μπλουζ κιθάρας.

Σύνθεση: Νίκος Ντουνούσης (κιθάρα, τραγούδι), Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα), Λάζαρος Λαζαρίδης (μπάσο).

SMALL BLUES TRAP
Oι Small Blues Trap δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2004 από την ανάγκη τριών ανθρώπων να εκφράσουν μαζί τις μουσικές τους ανησυχίες. Έδρα τους είναι τα χωριά Μαλεσίνα και Μαρτίνο του νομού Φθιώτιδος.

Μετά από τις καταγραφές δικών τους τραγουδιών που περιέχονται στα albums ''Our Trap'', ''Crossroad Ritual''και "Red Snakes & Cave Bats" και το δυναμισμό, την ενέργεια και το πάθος που χαρακτηρίζουν τις ζωντανές τους εμφανίσεις, το συγκρότημα κερδίζει με γοργά βήματα την καταξίωση, την αγάπη και το σεβασμό των εραστών της μπλουζ μουσικής.

Μουσικοί όπως ο Willie Dixon, ο Howlin' Wolf, ο Little Walter, ο Albert King, ο Muddy Waters, ο John Lee Hooker, ο Sonny Boy Williamson, ο Elmore James, ο Robert Johnson, ο Paul Butterfield, ο Peter Green, ο Tom Waits, ο Captain Beefheart... στοιχειώνουν πάντα το συναυλιακό σταυροδρόμι τους.

Σύνθεση: Παύλος Καραπιπέρης (φυσαρμόνικα, τραγούδι), Παναγιώτης Δάρας (κιθάρα), Λευτέρης Μπέσιος (μπάσο), Στάθης Ευαγγελίου (τύμπανα).

0 σχόλια: