Κατηγορίες

Α.Τ.Μ. – Αν Είναι Έτσι

Posted: Σάββατο 21 Αυγούστου 2010 by Ανώνυμος in Ετικέτες , ,
0


Οι Α.Τ.Μ. υπάρχουν εδώ και μία πενταετία στην εγχώρια μουσική σκηνή και το ‘Αν είναι έτσι’ είναι η πρώτη τους full length κυκλοφορία καθώς προ δύο χρόνων περίπου μας είχαν χαρίσει ένα mini cd με τίτλο ‘Μηδέν’. Μετά από μερικές περιπέτειες με εταιρίες και την απεμπλοκή τους έρχονται και μας παρουσιάζουν την ολόφρεσκια ανεξάρτητη δουλειά τους.

Το ‘Αν είναι έτσι’ περιέχει δέκα ελληνόφωνα κομμάτια, καλοδουλεμένα σε ότι αφορά την παραγωγή, η οποία είναι πολύ προσεγμένη παρόλο που το ύφος τους ανήκει στο σκληρό χώρο. Επιτέλους κάποιοι ασχολούνται ώστε να ξεφύγουμε από την βαβούρα! Οι επιρροές τους έρχονται κυρίως από το φάσμα του Metal – Hard Core χωρίς να τους περιορίζει όμως αυτό, ώστε να έχουν αρκετά μελωδικά περάσματα αλλά και να rapάρουν σε κάποια σημεία. Γενικά ο ήχος είναι πολύ πλουραλιζέ κάτι το οποίο είναι ασυνήθιστο στη χώρα μας σε ότι αφορά κυκλοφορίες του σκληρού πυρήνα.

Ο στίχος τους σκληρός, ρεαλιστικός, ωμός όταν πρέπει, με σκοπό να μας αφυπνίσει απέναντι σε όλους αυτούς που μας θέλουν ρομποτάκια, να μας καθοδηγούν όπου αυτοί θέλουν, να αποφασίζουν για τις ζωές μας, χαρίζοντάς μας μόνο τη γλυκιά αποβλάκωση που μας προσφέρουν τα ΜΜΕ. Μας ταρακουνούν ώστε να μην αδιαφορούμε για την κατάσταση που επικρατεί στη κοινωνία και παράλληλα και στη ζωή μας. Να μην χάνουμε τις ελπίδες μας και να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Να μην αποβάλουμε το συναίσθημα από τη ζωή μας.

Οι εντυπώσεις που μου είχαν αφήσει οι Α.Τ.Μ. πριν μία διετία με το ‘Μηδέν’ ήταν πολύ καλές και ελπιδοφόρες. Σήμερα έρχονται να μου επιβεβαιώσουν την καλή εικόνα που είχα για αυτούς και να την ενισχύσουν ακόμα περισσότερο. Το ‘Αν είναι έτσι’ σας στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Track list:
1.Πως
2.Κατάδικος
3.Άδεια εικόνα
4.Αν είναι έτσι
5.Μια ιστορία που δεν είπες
6.Βροχή
7.Δε με τρομάζεις
8.Ξύπνα
9.Στάση θάνατος
10.Κανείς δε θα’ ρθει

Οι Α.Τ.Μ. είναι:
ΑΡΑΠΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΦΩΝΗ ΚΙΘΑΡΑ
ΧΑΙΔΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ – ΜΠΑΣΟ, ΦΩΝΗΤΙΚΑ
ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ – ΤΥΜΠΑΝΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΚΙΘΑΡΑ

www.myspace.com/theatmgroup


πηγή: http://www.rockap.gr

0 σχόλια: