Κατηγορίες

Γ. Αγγελάκας στην Κύπρο: Review από μία συναυλία που δεν έγινε… ποτέ!

Posted: Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

«Mεγάλο ΡΟΚ φεστιβάλ μουσικής με τους Γιάννη Αγγελάκα, Παύλο Παυλίδη και το συγκρότημα Αμνησία. Στις 30 Ιουλίου 2010 στο γήπεδο Ορφέας στη Λευκωσία». Με αυτή την πρόταση ξεκινούσε το δελτίο τύπου των διοργανωτών της μεγάλης ροκ συναυλίας στην Κύπρο. Για την ακρίβεια, δύο ήταν οι συναυλίες: μία στις 30/7 στη Λευκωσία και μία την 1/8 στη Λεμεσό.

Και συνέχιζε το δελτίο τύπου: «Ο Γιάννης Αγγελάκας συναντά τον Παύλο Παυλίδη επί σκηνής με στοίχημα τη πιο δυναμική και απρόβλεπτη Ροκ βραδιά του καλοκαιριού. Τραγούδια, συγκίνηση και ΡΟΚ διάθεση, από 2 προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει τα τελευταία χρόνια το τραγούδι και όχι μόνο. Σ΄αυτή τη ΡΟΚ γιορτή θα έχουμε τη δυνατότητα να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές από την εποχή των ΤΡΥΠΕΣ και ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ μέχρι και τις πρόσφατες δισκογραφικές προσωπικές τους επιτυχίες. Τη βραδιά θα ανοίξει το Κυπριακό συγκρότημα Αμνησία με διασκευές από γνωστά Ροκ κομμάτια! Ο Αγγελάκας και ο Παυλίδης υπόσχονται να χαρίσουν μια βραδιά αξέχαστη που θα τη θυμόμαστε για πολύ-πολύ καιρό!!!!!!!».

Ξαφνικά, την τελευταία στιγμή, οι διοργανωτές επικαλούνται «ανωτέρα βία» και εκδίδουν νέο δελτίο τύπου: «Η προγραμματισμένη συναυλία με τους Γ. Αγγελάκα και Π. Παυλίδη, έχει διαφοροποιηθεί λόγω ανωτέρας βίας. Αντί του τραγουδοποιού Γιάννη Αγγελάκα, την θέση του παίρνει ένα άλλο μεγάλο όνομα της Ροκ Σκηνής ο Θάνος Ανεστόπουλος (Διάφανα Κρίνα)».


To δελτίο τύπου συνεχίζει... copy paste με το προηγούμενο, μόνο που όπου υπήρχε το όνομα «Αγγελάκας», αντικαθίσταται με το «Ανεστόπουλος»:
«Μεγάλο καλοκαιρινό ΡΟΚ φεστιβάλ μουσικής με τους Θάνο Ανεστόπουλο (Διάφανα Κρίνα), Παύλο Παυλίδη (Ξύλινα Σπαθιά ) και το συγκρότημα Αμνησία. Στις 30 Ιουλίου 2010 στο γήπεδο Ορφέας στη Λευκωσία. Ο Θάνος Ανεστόπουλος συναντά τον Παύλο Παυλίδη επί σκηνής με στοίχημα τη πιο δυναμική και απρόβλεπτη Ροκ βραδιά του καλοκαιριού. Τραγούδια, συγκίνηση και ΡΟΚ διάθεση, από 2 προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει τα τελευταία χρόνια το τραγούδι και όχι μόνο. Τη βραδιά θα ανοίξει το Κυπριακό συγκρότημα Αμνησία με διασκευές από γνωστά Ροκ κομμάτια! Ο Ανεστόπουλος και ο Παυλίδης υπόσχονται να χαρίσουν μια βραδιά αξέχαστη που θα τη θυμόμαστε για πολύ-πολύ καιρό!» (σ.σ. έκοψαν μερικά θαυμαστικά...)

Και στις 31 Ιουλίου στην ιστοσελίδα της All together now (www.alltogethernow.gr), της δισκογραφικής του Αγγελάκα, αναρτάται η παρακάτω ανακοίνωση που ξεκαθάρισε ποια ήταν η... «ανωτέρα βία»:

«31-07-10 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ;
Γιατί ενώ συμφωνήσαμε να έρθουμε με αμοιβή 5000 ευρώ μάθαμε μια μέρα πως τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ και πως η διοργάνωση ετοιμάζει μια παραγωγή που το κόστος της πλησιάζει τα 60000 ευρώ τη μέρα;
Γιατί όταν διαμαρτυρηθήκαμε στη διοργάνωση για την τιμή του εισιτηρίου κι αφού αρνηθήκαμε την πρότασή τους για μεγαλύτερη αμοιβή αναγκαστήκανε με παζάρια να ρίξουν την τιμή στα 25 ευρώ;
Γιατί το διαφημιστικό τρύκ της συναυλίας βασίστηκε στην επιστροφή των δύο μεγάλων συγκροτημάτων (Τρύπες και Ξύλινα σπαθιά) στη Κύπρο και υποσχόταν μια μεγάλη ροκ συναυλία ενώ γνώριζαν ότι θα παίξουμε μόνο με κιθάρα μπαγλαμά το σετ με το οποίο περιοδεύουμε φέτος το καλοκαίρι;
Γιατί το τρίο να παίξει σ' ένα γήπεδο στην άκρη της πόλης (προφανώς με φτηνό νοίκι);
Γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιων από εσάς η διοργάνωση ισχυρίζεται ότι πήραμε κάποια προκαταβολή και την κοπανήσαμε και δεν βγαίνει επίσημα να μας πει και το ποσό που πήραμε;
Γιατί τόση φτήνια και τόση πονηριά;
Γιατί εδώ και χρόνια δεν βρέθηκε ένας σοβαρός διοργανωτής να σέβεται το έργο μας και τις ευαισθησίες μας και να μας οργανώσει επιτέλους μια αξιοπρεπή συναυλία στη Κύπρο που και μείς την έχουμε πεθυμήσει;».

Χώσε και σώσε...

πηγή: http://elliniki-skini.gr

0 σχόλια: