Κατηγορίες

Norma (Βιογραφικό)

Posted: Κυριακή 29 Αυγούστου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 στα Γιάννενα από το Θοδωρή Τσιρώνη, τον Αλέξανδρο Φυραρίδη, τον Γιώργο Κούτρα και τη Γεωργία Μάντζιου.
Τα τραγούδια που ερμηνεύουν προσαρμόζονται στον ιδιαίτερο ήχο της μπάντας, με χαρακτηριστικό την ακουστική υφή, χωρίς να υποβαθμίζεται ο δυνατός ηλεκτρικός ήχος. Οι επιρροές του συγκροτήματος προέρχονται από την ελληνόφωνη ροκ και έντεχνη σκηνή από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα.
Στα τρία χρόνια ζωής τους και μέχρι σήμερα, οι NORMA έχουν κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές των Ιωαννίνων (Θυμωμένο Πορτραίτο, Ίριδα, Αδιέξοδο, Lago, Αρένα, GIONS Bar, Music House κ.α.), της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα (Πρέβεζα (PR, The Bar, Camping Μονολίθι), Κέρκυρα (Veggera) κ.α.), της Αθήνας (After Dark), της Θεσσαλονίκης (ΝΟ ΒΑR), της Χαλκιδικής (DAM BAR), του Αγρινίου (OZ RockStage) καθώς και συμμετείχαν σε σημαντικές εκδηλώσεις και συναυλίες δίπλα σε μεγάλους δημιουργούς και συγκροτήματα. Χαρακτηριστικές στιγμές τους είναι το άνοιγμα της συναυλίας των Λ. Μαχαιρίτσα – Δ. Σταρόβα – Σ. Μπουλά – Α. Μιτζέλο το καλοκαίρι του 2007 στο Rock Festival στις Καμάρες του Κάστρου των Ιωαννίνων και η συμμετοχή στη συναυλία των ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ και GROVER στην περιοχή Σκάλα των Ιωαννίνων. Επίσης άνοιξαν τη ζωντανή εμφάνιση στα Γιάννενα (Music House) του Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Σταρόβα και Άλκη Κωνσταντόπουλου, και των Γ. Ζουγανέλη, Μπ. Στόκα στο Γοργόμυλο Άρτας, παρουσιάζοντας δείγματα της προσωπικής τους δουλειάς. Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχαν σε πληθώρα φεστιβάλ και συναυλιών ανά την Ελλάδα.
Το Νοέμβριο του 2007 οι NORMA the band κυκλοφόρησαν το ομώνυμο demo τους που περιέχει 5 δικά τους τραγούδια που ακούγονται και στην ιστοσελίδα της μπάντας (www.myspace.com/normatheband). Το τραγούδι «Άνθος Ορεινό» επιλέχθηκε και κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2009 στην πανελλήνια συλλογή ανεξάρτητων συγκροτημάτων της LYRA και του 902FM. Συμμετείχαν σε αρκετά αφιερώματα του τοπικού (PRESSTEASE, ΕΠΙΛΟΓΕΣ, EpirusPress) και πανελλήνιου Τύπου με κορυφαία στιγμή το αφιέρωμα στο περιοδικό «ΔΙΦΩΝΟ», στο τεύχος Νοεμβρίου 2009 για τη μουσική σκηνή των Ιωαννίνων.
Αυτή την περίοδο οι NORMA βρίσκονται στα μέσα της χειμερινής τους περιοδείας κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και παρουσιάζοντας υλικό από την δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο ΄΄ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ΄΄ που θα κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2010 απο την ''Rana Records'' σε Παραγωγή - NORMA the band και Mix - Mastering απο τον Nikodemos T. - ''Run Devil Run'' Stoudios.

Οι NORMA είναι:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - Φωνή
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ – Ακουστική Κιθάρα – Φωνητικά
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΥΡΑΡΙΔΗΣ - Τύμπανα
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥ – Ηλεκτρικό Μπάσο
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ – Ηλεκτρική Κιθάρα

http://normatheband.gr/
http://www.myspace.com/normatheband

0 σχόλια: