Κατηγορίες

Ο Axl Rose κηρύσσει πόλεμο σε Reading και Leeds

Posted: Τρίτη 31 Αυγούστου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

Έξαλλος έγινε ο Axl Rose όταν η live εμφάνιση του με τους Gun N Roses στη σκηνή του Leeds πετσοκόφτηκε, λόγω… προχωρημένης ώρας!
Οι κανονισμοί στη Μ. Βρετανία επιβάλλουν την ολοκλήρωση των φεστιβάλ μέχρι τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα το γκρουπ να μείνει στη σκηνή μόλις 35 λεπτά. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως και οι ίδιοι οι G ‘n’ R άργησαν περίπου μία ώρα να εμφανιστούν, όπως το συνηθίζουν εξάλλου.
Ο frontman λοιπόν, φανερά οργισμένος είπε στο κοινό: “Θα θέλαμε να παίξουμε κι άλλα τραγούδια για εσάς απόψε. Κάποιοι όμως μας λένε πως πρέπει να τελειώσουμε. Ο πόλεμος όμως δεν τελειώνει εδώ.”
Το γκρουπ έκλεισε το set με το “Paradise City” και λίγο πριν εγκαταλείψει τη σκηνή, ο Αxl δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στους διοργανωτές λέγοντας τους απλά, “F**k you”!


πηγή: http://www.poprocknews.gr

0

Μετά και την κυκλοφορία του πρώτου τους live album ‘Special Moves’ (23 Αυγούστου), oι Mogwai ανακοίνωσαν ότι αυτό το διάστημα βρίσκονται στο studio και δουλεύουν νέο υλικό για το επόμενο album τους το οποίο θα βγει στην αγορά τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Το έβδομο album της μπάντας έρχεται μετά από το ‘The Hawk Is Howling’ του 2008 και σύμφωνα με τον κιθαρίστα Stuart Braithwaite «είναι ένα πολύ ενδιαφέρον album».

O Braithwaite αποκάλυψε ακόμα ότι στο νέο δίσκο συμμετέχει και ο drummer Paul Savage με τον οποίο οι Mogwai ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους album 'Mogwai Young Team' το 1997.


πηγή: http://rock-therapy.blogspot.com

Προστίθεται και 2ο show στην Αθήνα για τους Prodigy!

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , ,
0

Ευχάριστα τα νέα, μια και μετά το αναμενόμενο sold-out της συναυλίας των Prodigy στο Αθηνών Αρένα για την 17η Σεπτεμβρίου, ξέρω ότι πολύς κόσμος είχε μείνει χωρίς εισιτήριο. Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, προστίθεται δεύτερη ημέρα εμφάνισης του συγκροτήματος στην Αθήνα, στον ίδιο χώρο την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια πωλούνται ήδη στο ticketarena και από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και στα καταστήματα Public και το Tickethouse...

Αθήνα, Αθηνών Αρένα (Πειραιώς 166)

NEA ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16 Σεπτεμβρίου 2010

17 Σεπτεμβρίου 2010 SOLD OUT

Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ Αρένα

18 Σεπτεμβρίου 2010

THE PRODIGY


Η αναγγελία των εμφανίσεων των θεών της dance-rock μουσικής The Prodigy μετά από χρόνια, τον προσεχή Σεπτέμβριο προκάλεσε μεγάλο ρεύμα ενθουσιασμού στο κοινό τους, με αποτέλεσμα η συναυλία της Αθήνας (17/9 στο Αθηνών Αρένα) να γίνει sold-out μέσα σε 15 ημέρες, εν μέσω θερινών διακοπών Αυγούστου.

Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης για εισιτήρια, προστίθεται δεύτερη ημέρα εμφάνισης του συγκροτήματος στην Αθήνα, στον ίδιο χώρο στις 16 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια πωλούνται ήδη στο www.ticketarena.gr και από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και στα καταστήματα Public και το Tickethouse. Ο αριθμός των εισιτηριών είναι περιορισμένος.

Για την συναυλία της Θεσσαλονίκης (18/9 στο ΠΑΟΚ Αρένα), έχει ήδη πωληθεί το μεγαλύτερο τμήμα των εισιτηριών, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει μόλις 2000 εισιτήρια. Η προπώληση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για την συναυλία της Αθήνας:

Προπώληση: 43 Ευρώ στο www.ticketarena.gr, και από 3/9 και στο Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και τα καταστήματα Public

Ταμείο: 48 Ευρώ

Για την συναυλία της Θεσσαλονίκης:

Προπώληση: 40 Ευρώ στο Tickethouse (Μητροπόλεως 102), στο Public και στο www.ticketarena.gr

Ταμείο: 45 Ευρώ

Πληροφορίες: 210 9611240 (καθημερινές 12.00 - 17.00) και www.detoxevents.gr


πηγή: http://www.postwave.gr

Νέες λεπτομέρειες για το "Le Noise" του Neil Young

Posted: Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0




Την περασμένη εβδομάδα ο Neil Young αποκάλυψε την κυκλοφορία του νέου του album με τίτλο ‘Le Noise’ το οποίο θα βγει στις 28 Σεπτεμβρίου και σήμερα αποκαλύπτει το tracklisting και το εξώφυλλο του επερχόμενου δίσκου.



tracklist:

01. Walk With Me
02. Sign Of Love
03. Someone’s Gonna Rescue You
04. Love And War
05. Angry World
06. Hitchhiker
07. Peaceful Valley Boulevard
08. Rumblin

Οι Queen επιστρέφουν με νέο album!

Posted: by Chupa_Chup_Kat in Ετικέτες , , ,
0

Οι Queen επιστρέφουν την 1η Σεπτεμβρίου με νέο album, έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια. O τίτλος του δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Στο tracklist θα περιλαμβάνεται και το κομμάτι "Say It's Not True", που η μπάντα το είχε γράψει ειδικά για την εκστρατεία '46664' κατά του Aids, του Nelson Mandela.
Οι Queen, με τον Paul Rodgers πλέον στα φωνητικά, θα ξεκινήσουν ευρωπαϊκή περιοδεία δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του album και θα επισκεφτούν 14 χώρες.


Διόνυσος (Βιογραφικό)

Posted: Κυριακή 29 Αυγούστου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ δημιουργήθηκαν στο Κερατσίνι στις αρχές του ’90 από συμμαθητές με κοινή αγάπη για την μουσική.Υιοθέτησαν αμέσως την ονομασία ΔΙΟΝΥΣΟΣ επηρεασμένοι κατά κύριο λόγο από τις πρώτες σκέψεις του Morrison πριν καταλήξει στο The Doors, γύρω από το Dionysos. Μεθυσμένοι και τρελαμένοι για μουσική ξεκινούν σχεδόν αμέσως τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Για πολλά χρόνια στροβιλίζονται ανάμεσα σε live περιπλανήσεις και ανακατατάξεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 και έπειτα από μία αυτοσχέδια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Κρυστάλλινα Φτερά» από την δισκογραφική εταιρία Music Wave, από την οποία δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν και τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο «Στην Άκρη Της Πόλης». Ο δεύτερος αυτός δίσκος αλλά και οι συνεχιζόμενες εμφανίσεις τους κυρίως στην επαρχεία, δίνουν την ευκαιρία στους ΔΙΟΝΥΣΟΣ να απαγκιστρωθούν από τον βραχνά της εταιρίας τους, να αποδείξουν την σταθερά ανοδική τους πορεία και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2003 με την Alpha Records. Ξεκινάνε αμέσως τις ηχογραφήσεις και τον Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «Από Άκρη Σε Άκρη»
Εξοργισμένοι από την ετσιθελική βιομηχανική παραγωγή τραγουδιών,μένοντας ακόμη σε ρομαντικά μυστικιστικές φόρμες, φέρουν πλήρως την ευθύνη για κάθε δημιουργία τους και κυρίως για το κάθε πότε θα κυκλοφορεί αυτή.
Αυτή τη στιγμή και ενώ οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ βρίσκονται σε περιοδεία αισθάνονται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ηχογραφήσουν τον τέταρτο προσωπικό τους δίσκο ο οποίος και θα έχει τον τίτλο "Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ".
Μακριά από λαικοpop ψευτοεντεχνισμούς, με αυτούσιο άτεχνο καθαρό rock ήχο να τους χαρακτηρίζει, γνωστοί για την λυρικότητα του στίχου τους, την δυναμική τους ΔΙΟΝΥΣΟΣ σκηνική παρουσία, αλλά και τα σκληροπυρηνικά τους live οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, εκσφενδονίζουν rock ‘n’ roll μελωδίες που σε μαγνητίζουν

Jim "Χιονατος" Πετροβίτσης : φωνη,κιθαρα
Νίκος Σουλιμιώτης: κιθαρες
Κώστας Γιουρτζόγλου: Μπάσσο
Βασίλης Παπαθεοχάρης:Τύμπανα

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ
www.myspace.com/dionysosofficialsite
www.youtube.com/dionysosgr
www.jumpingfish.gr/dionysos
http://www.facebook.com/group.php?gid=114679800132&ref=ts

Norma (Βιογραφικό)

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 στα Γιάννενα από το Θοδωρή Τσιρώνη, τον Αλέξανδρο Φυραρίδη, τον Γιώργο Κούτρα και τη Γεωργία Μάντζιου.
Τα τραγούδια που ερμηνεύουν προσαρμόζονται στον ιδιαίτερο ήχο της μπάντας, με χαρακτηριστικό την ακουστική υφή, χωρίς να υποβαθμίζεται ο δυνατός ηλεκτρικός ήχος. Οι επιρροές του συγκροτήματος προέρχονται από την ελληνόφωνη ροκ και έντεχνη σκηνή από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα.
Στα τρία χρόνια ζωής τους και μέχρι σήμερα, οι NORMA έχουν κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές των Ιωαννίνων (Θυμωμένο Πορτραίτο, Ίριδα, Αδιέξοδο, Lago, Αρένα, GIONS Bar, Music House κ.α.), της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα (Πρέβεζα (PR, The Bar, Camping Μονολίθι), Κέρκυρα (Veggera) κ.α.), της Αθήνας (After Dark), της Θεσσαλονίκης (ΝΟ ΒΑR), της Χαλκιδικής (DAM BAR), του Αγρινίου (OZ RockStage) καθώς και συμμετείχαν σε σημαντικές εκδηλώσεις και συναυλίες δίπλα σε μεγάλους δημιουργούς και συγκροτήματα. Χαρακτηριστικές στιγμές τους είναι το άνοιγμα της συναυλίας των Λ. Μαχαιρίτσα – Δ. Σταρόβα – Σ. Μπουλά – Α. Μιτζέλο το καλοκαίρι του 2007 στο Rock Festival στις Καμάρες του Κάστρου των Ιωαννίνων και η συμμετοχή στη συναυλία των ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ και GROVER στην περιοχή Σκάλα των Ιωαννίνων. Επίσης άνοιξαν τη ζωντανή εμφάνιση στα Γιάννενα (Music House) του Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Σταρόβα και Άλκη Κωνσταντόπουλου, και των Γ. Ζουγανέλη, Μπ. Στόκα στο Γοργόμυλο Άρτας, παρουσιάζοντας δείγματα της προσωπικής τους δουλειάς. Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχαν σε πληθώρα φεστιβάλ και συναυλιών ανά την Ελλάδα.
Το Νοέμβριο του 2007 οι NORMA the band κυκλοφόρησαν το ομώνυμο demo τους που περιέχει 5 δικά τους τραγούδια που ακούγονται και στην ιστοσελίδα της μπάντας (www.myspace.com/normatheband). Το τραγούδι «Άνθος Ορεινό» επιλέχθηκε και κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2009 στην πανελλήνια συλλογή ανεξάρτητων συγκροτημάτων της LYRA και του 902FM. Συμμετείχαν σε αρκετά αφιερώματα του τοπικού (PRESSTEASE, ΕΠΙΛΟΓΕΣ, EpirusPress) και πανελλήνιου Τύπου με κορυφαία στιγμή το αφιέρωμα στο περιοδικό «ΔΙΦΩΝΟ», στο τεύχος Νοεμβρίου 2009 για τη μουσική σκηνή των Ιωαννίνων.
Αυτή την περίοδο οι NORMA βρίσκονται στα μέσα της χειμερινής τους περιοδείας κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και παρουσιάζοντας υλικό από την δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο ΄΄ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ΄΄ που θα κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2010 απο την ''Rana Records'' σε Παραγωγή - NORMA the band και Mix - Mastering απο τον Nikodemos T. - ''Run Devil Run'' Stoudios.

Οι NORMA είναι:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - Φωνή
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ – Ακουστική Κιθάρα – Φωνητικά
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΥΡΑΡΙΔΗΣ - Τύμπανα
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥ – Ηλεκτρικό Μπάσο
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ – Ηλεκτρική Κιθάρα

http://normatheband.gr/
http://www.myspace.com/normatheband

0

Οι Απομηχανής Θεός δημιουργήθηκαν το 2007 στην Αθήνα.
Από την πρώτη κιόλας επίσημη πρόβα, η μπάντα άρχισε να συνθέτει υλικό. Μετά από 2 promo, με τίτλους «Κράτα με» και «Για πάντα», και κάποια πετυχημένα live εντός και εκτός Αθηνών, υπήρξαν αλλαγές κάποιων μελών του συγκροτήματος λόγω μουσικών διαφορών.
Το καλοκαίρι του 2008, οι Απομηχανής Θεός μπαίνουν στο στούντιο του Nick M. (Insidead) και ηχογραφούν το τρίτο τους promo, με τίτλο «Σιωπή», το οποίο σηματοδοτεί την αλλαγή της μουσικής κατεύθυνσης του συγκροτήματος.
Το «Σιωπή» απέσπασε θετικές κριτικές από το μικρό πυρήνα οπαδών που έχει καταφέρει να φτιάξει η μπάντα.
Από τις αρχές του 2009, το συγκρότημα αποφασίζει να επικεντρωθεί μόνο στη σύνθεση υλικού, το οποίο θα συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε το «Σιωπή».
Η μπάντα επέλεξε 3 κομμάτια από αυτή τη διαδικασία και στις αρχές του 2010 μπήκε στο Nomad Studio, με παραγωγό τον Gus K. (Senserase), για να ηχογραφήσει το επόμενο promo της.
Με αυτό το promo στόχος του συγκροτήματος είναι να ακολουθήσει έναν καινούριο, απάτητο δρόμο, χωρίς μόδες και χωρίς πρέπει. Ένα δρόμο διαφορετικό από αυτόν που ακολουθούν οι περισσότερες ελληνόφωνες μπάντες, ταράζοντας τα νερά μιας ελληνόφωνης μουσικής σκηνής που αργοπεθαίνει.
Οι Απομηχανής Θεός δεν φτιάχτηκαν απλώς για να υπάρχουν.
Φτιάχτηκαν για να δημιουργήσουν και για να πουν όσα έχουν να πουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
«…Η μουσική το όπλο και η έμπνευση θηρίο…»

Α.Μ.Θ.


Οι Απομηχανής Θεός με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου Promo CD τους σε λίγο καιρό (βρίσκεται στη διαδικασία της μίξης), προσφέρουν το προηγούμενο με τίτλο "Σιωπή" για δωρεάν κατέβασμα σε όλους τους αναγνώστες του blog μας.
Κατεβάστε το από εδώ: http://rapidshare.com/users/2B0IR8

Δωρεάν streaming από τους Apocalyptica

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , ,
0



Αποσπάσματα από το καινούργο τους άλμπουμ με τίτλο "7th Symphony" αποφάσισαν να δώσουν οι Apocalyptica μέσω της σελίδας τους στο facebook (http://www.facebook.com/Apocalyptica?v=app_6009294086)


πηγή: http://www.rockandroll.gr/

O πρώην ντράμερ των Cure θέλει να επιστρέψει

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , ,
0

Ο Lol Tolhurst, ιδρυτικό μέλος των Cure, θέλει να γυρίσει στην μπάντα. Ο ντράμερ, εγκατέλειψε ή μάλλον εκδιώχθηκε από το γκρουπ το 1989 και το διαζύγιο μόνο φιλικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ακολούθησε μια περίοδος δικαστικής διαμάχης με τον frontman Robert Smith, όταν ο Tolhurst μήνυσε τον τραγουδιστή για αθέτηση των όρων του συμβολαίου, με τους δύο καλλιτέχνες να συναντιόνται μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων. Aπό τότε οι σχέσεις τους έχουν βελτιωθεί, οργανώνοντας μαζί και μια σειρά από επανεκδόσεις των Cure.
Ο Tolhurst όμως, φαίνεται πως θέλει κι άλλα: πρόσφατα έγραψε σε ένα fansite των Cure πως θέλει να επανενταχθεί στο γκρουπ και να περιοδεύσουν παίζοντας ζωντανά το άλμπουμ του 1981, Faith.
Για να δούμε πόσο θα συγκινηθεί ο Robert Smith από την επιθυμία του πρώην συνεργάτη του…

πηγή: http://rockmusicbands.wordpress.com

Νέο άλμπουμ με σπάνιο υλικό από τον BOB DYLAN

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

Στις 19 Οκτωβρίου, ο BOB DYLAN θα κυκλοφορήσει το 9ο album των "Bootleg Series", με τίτλο "The Bootleg Series Volume 9 - The Witmark Demos".

Το άλμπουμ θα περιέχει κομμάτια, τα οποία είχαν ηχογραφηθεί από το 1962 έως το 1964.

Εκτός της απλής έκδοσης, θα υπάρξει και η deluxe έκδοση του album, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον : - booklet με σπάνιες φωτογραφίες από το studio
- σχόλια από τον Colin Escott

Το tracklist του "The Bootleg Series Volume 9 - The Witmark Demos" :

Disc 1:

1. Man On The Street (Fragment)
2. Hard Times In New York Town
3. Poor Boy Blues
4. Ballad For A Friend
5. Rambling, Gambling Willie
6. Talking Bear Mountain Picnic Massacre Blues
7. Standing On The Highway
8. Man On The Street
9. Blowin' In The Wind
10. Long Ago, Far Away
11. A Hard Rain's A-Gonna Fall
12. Tomorrow Is A Long Time
13. The Death of Emmett Till
14. Let Me Die In My Footsteps
15. Ballad Of Hollis Brown
16. Quit Your Low Down Ways
17. Baby, I'm In The Mood For You
18. Bound To Lose, Bound To Win
19. All Over You
20. I'd Hate To Be You On That Dreadful Day
21. Long Time Gone
22. Talkin' John Birch Paranoid Blues
23. Masters Of War
24. Oxford Town
25. Farewell

Disc 2:

1. Don't Think Twice, It's All Right
2. Walkin' Down The Line
3. I Shall Be Free
4. Bob Dylan's Blues
5. Bob Dylan's Dream
6. Boots Of Spanish Leather
7. Walls of Red Wing
8. Girl From The North Country
9. Seven Curses
10. Hero Blues
11. Whatcha Gonna Do?
12. Gypsy Lou
13. Ain't Gonna Grieve
14. John Brown
15. Only A Hobo
16. When The Ship Comes In
17. The Times They Are A-Changin'
18. Paths Of Victory
19. Guess I'm Doing Fine
20. Baby Let Me Follow You Down
21. Mama, You Been On My Mind
22. Mr. Tambourine Man
23. I'll Keep It With Mine

*** Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τραγούδια "Blowin' In The Wind" και "The Times They Are Changin'", είναι σε ακουστικές εκτελέσεις και έχουν ηχογραφηθεί μόνο με μία ακουστική κιθάρα και ένα πιάνο.


πηγή: http://cratermusic.blogspot.com

Eπιστρέφουν στη δισκογραφία οι Blink 182

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

Ξανά στο στούντιο θα μπουν οι Blink 182, μετά από 7 χρόνια δισκογραφικής απουσίας! Σύμφωνα με το blog του frontman τους Mark Hoppus, το γκρουπ θα επιστρέψει στην Αμερική για ηχογραφήσεις, αμέσως μόλις ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του στα φεστιβάλ του Reading και Leeds.
“Exω πολύ καιρό να νιώσω τόσο ενθουσιασμένος. Να ξέρετε πως θα κάνουμε τα πάντα για να αποδείξουμε πως άξιζε η αναμονή σας!”, είπε ο Hoppus.
Η pop punk μπάντα μπάντα παρέμενε ανενεργή από το 2005 μέχρι το 2009, όπου ανακοίνωσαν πως επανασυνδέονται. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, ήταν το ομώνυμο το 2003.

0

Οι αγαπητοί στο ελληνικό κοινό Belle & Sebastian θα κυκλοφορήσουν σύντομα το όγδοο album τους με τίτλο "Belle & Sebastian Write About Love".



Επιπρόσθετα, το εξώφυλλο του, όπως αποκάλυψε ο Stuart Murdoch, θα είναι αυτό που βλέπετε στα αριστερά.
Η νέα δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος θα του δώσει την ευκαιρία, μετά από τέσσερα χρόνια, να βγει ξανά για ζωντανές εμφανίσεις σε Αμερική και Αγγλία.



πηγή: http://www.rocking.gr

0

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το διπλό DVD “Insurgentes”, το οποίο έχει ως θέμα τη δημιουργία του πρώτου και ομότιτλου προσωπικού δίσκου του Steven Wilson των Porcupine Tree, που κυκλοφόρησε το 2008. Στο πρώτο DVD υπάρχει αρκετό υλικό από τις ηχογραφήσεις, ενώ εμφανίζονται ο Mikael Akerfeldt (Opeth), ο Ισραηλινός superstar Aviv Geffen αλλά και ο θρυλικός παραγωγός Trevor Horn.
Το δεύτερο DVD περιλαμβάνει ένα ημίωρο show των Bass Communion στο Μεξικό, το promo video του Harmony Korine, 6 audio out-takes από τις ηχογραφήσεις, ένα Q+A session (των Wilson και Lasse Hoile –o σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ) και αρκετό ακόμα bonus υλικό, ενώ το όλο πακέτο συμπληρώνεται από ένα booklet 64 σελίδων.
Πριν από την επίσημη κυκλοφορία του DVD θα γίνουν δυο παρουσιάσεις του ντοκιμαντέρ (στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη), στις οποίες θα παρευρίσκεται ο Wilson, και στις οποίες οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να του θέσουν ερωτήσεις.

πηγή: http://rockwaynews.blogspot.com

Επιστρέφουν και οι Alphaville!

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , ,
0

Με "τρομάζουν" λίγο αυτές οι επιστροφές, τις περισσότερες φορές είναι απογοητευτικές, αλλά να δούμε αν ισχύει και για την περίπτωση των Alphaville. Μετά λοιπόν τα νέα για τους OMD και την πολυ-αναμενώμενη νέα δουλειά των Human League στην Wall Of Sound, άλλη μια synthpop 80's μπάντα κυκλοφορεί νέο δίσκο το 2010. Το έκτο studio album των Alphaville έρχεται 13 χρόνια μετά το συμπαθητικό Salvation και αναμένεται στις 22 Οκτωβρίου με τίτλο Catching Rays On Giant...

Το album θα κυκλοφορήσει από την Universal σε απλή και deluxe έκδοση με bonus dvd, ενώ από χθες ξεκίνησε το airplay του πρώτου single I Die For You Today στο γερμανικό ραδιόφωνο. Το βρήκαμε στο youtube, οπότε μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση για τον ήχο των Alphaville το 2010. Μπορεί να μην είναι Big In Japan ή Sounds Like A Melody, αλλά ακούγεται αρκετά ευχάριστα... Αριστερά υπάρχει το εξώφυλλο, ενώ αξιoσημείωτο είναι ότι σημαντικό μέρος της παραγωγής έχει κάνει ο Sebastian Komor, γνωστός μας από τους Icon Of Coil και τους Zombie Girl.

Ακούστε το πρώτο single ηχογραφημένο από γερμανική ραδιοφωνική εκπομπή παρακάτω:


πηγή: http://www.postwave.gr

Η επιστροφή των OMD

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , ,
0

Επιτέλους ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της επιστροφής των Orchestral Manoeuvres In The Dark στην δισκογραφία μετά από 14 χρόνια. Το νέο τους album με τίτλο History Of Modern θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 και σηματοδοτεί την επιστροφή του original line-up του electropop συγκροτήματος από το Liverpool, αφού εκτός από το κλασσικό ντουέτο των Andy McCluskey και Paul Humphrey, συμμετέχουν και οι Martin Cooper, Malcolm Holmes για πρώτη φορά μετά το Pacific Age του 1986...

Το εξώφυλλο του δίσκου, καθώς και το artwork του Limited Box Set (λεπτομέρειες παρακάτω) έχει σχεδιάσει ο γνωστός μας Peter Saville (Factory records, New Order, Duran Duran, Ultravox, Pulp, etc) και το tracklist έχει ως εξής:

1.New Babies: New Toys
omd_history_of_modern2. If You Want It
3.History Of Modern (part I)
4. History Of Modern (part II)
5. Sometimes
6. RFWK
7. New Holy Ground
Side Two
8. The Future, The Past, and Forever After
9. Sister Marie Says
10. Pulse
11. Green
12. Bondage Of Fate
13. The Right Side?

omd_box Όσο για την limited box έκδοση που βλέπετε αριστερά, θα περιέχει το album σε CD και σε αποκλειστική έκδοση διπλού βινυλίου, ένα dvd-book με footage και making of του δίσκου, ένα t-shirt με το επανασχεδιασμένο Logo των OMD, ένα ακόμα CD με demos του συγκροτήματος, ένα 12ιντσο βιβλίο με artwork των OMD και ένα 12ιντσο artwork print. Όλα αυτά μαζί κοστίζουν 50 λίρες και μπορείτε να το προ-παραγγείλετε από το shop των Orchestral Manoeuvres In The Dark, εδώ.

Fan-made video για την κυκλοφορία του History of modern:


Socos - Δημήτρης Πουλικάκος

Posted: Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 by rimsy in Ετικέτες , , ,
0



Σουρεαλισταί εξ αίματος.



Ουδείς λόγος ανησυχίας. Ο Έλλην πυροτεχνουργός βρίσκεται μεταξύ φίλων, ανθρώπων εμπιστοσύνης. Αφορμή αυτής της συνέντευξης είναι το άλμπουμ Η Ύδρα Των Πουλιών, όπου ο γνωστός και μη εξαιρετέος Δημήτρης Πουλικάκος ερμηνεύει μια σειρά τραγούδια τα οποία ο εξαιρετικός –αλλά δυστυχώς… εξαιρετέος ως προς την αναγνωρισιμότητά του, η οποία είναι αντίστροφη της αξίας του– Έλληνας ροκ μουσικός και συνθέτης Socos έντυσε μουσικά κάποια ποιήματα του κορυφαίου Έλληνα σουρεαλιστή ποιητή και ζωγράφου Νίκου Εγγονόπουλου. Κάθε άλλο σχόλιο περιττό, ακριβώς για να προχωρήσετε αμέσως στην αληθινά απολαυστική από πάσης πλευράς συζήτηση που είχαμε με τους δύο εν ζωή εκ των τριών συντελεστών του δίσκου.

Ποιες δυσκολίες παρουσιάζει η μελοποίηση ελεύθερης (άνευ μέτρου και ομοιοκαταληξίας) ποίησης και, ακόμα περισσότερο, όταν πρόκειται για την τόσο ελεύθερη και υπερρεαλιστική γραφή τού Εγγονόπουλου;

Socos: Αναφέρεσαι σε μέτρα και σταθμά των οποίων ο χαρακτηρισμός βασίζεται πάντα σε αυστηρά υποκειμενικές κρίσεις. Σίγουρα, σε πρώτη ανάγνωση, τα ποιήματα του Εγγονόπουλου σού δημιουργούν την εντύπωση της απουσίας μέτρου• αν όμως πάρεις μια κιθάρα στα χέρια σου και αρχίσεις να παίζεις με τα κείμενα, θα ανακαλύψεις ότι σου προσφέρονται άπειρες δυνατές παραλλαγές. Το μέτρο λοιπόν είναι εκεί. Τώρα, όσον αφορά την ομοιοκαταληξία, πάντα προτιμούσα την απουσία της από την εύκολη παρουσία της.

Και οι προηγούμενοι δίσκοι σου δεν ήταν εύκολο να ενταχθούν σε ένα δεδομένο μουσικό είδος, αλλά εδώ αυτό συμβαίνει σε υπερθετικό βαθμό. Εκκινείς από το ροκ και φτάνεις σε σχεδόν ατονικές περιοχές. Χωρίς να διυλίζουμε τον κώνωπα, θα έλεγες ότι το άλμπουμ αυτό ανήκει σε ένα από τα αναρίθμητα πλέον παρακλάδια του σύγχρονου ροκ, με όλη την ευρύτητα που έχει πλέον αυτός ο όρος, ή ότι πρέπει απλά να τον αντιμετωπίσουμε ως σύγχρονη και αρκούντως πρωτοποριακή μουσική;

Socos: Πρώτα από όλα, τα παρακλάδια δεν είναι και τόσα πολλά. Στην πραγματικότητα είναι τόσα όσα χρειάζονται για να στηρίξουν την ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης subculture με όλα τα απαραίτητα στοιχεία της. Μια βόλτα στην πόλη θα σου φανερώσει ότι υπάρχουν πάνκηδες, γκοθάδες, δυο-τρεις εκδοχές από μέταλλα και νεοχίπηδες. Όλα τα άλλα είναι κατασκευάσματα των εταιρειών, για να χαρακτηρίζονται τα ράφια στα δισκάδικα. Η μουσική είναι μία, αυτή με τις επτά νότες. Απολαμβάνω να αφήνομαι απόλυτα ελεύθερος να εκφραστώ με όσα με συγκινούν από αυτά που ακούω. Δεν έχω καθόλου στεγανά, αρκεί να νιώθω ότι το αποτέλεσμα είναι ειλικρινές. Αυτό ισχύει και για ό,τι φτάνει στα αυτιά μου και για ό,τι βγαίνει από το κεφάλι μου.

Ο Δημήτρης Πουλικάκος ήταν η πρώτη σου επιλογή για την ερμηνεία από τη στιγμή ήδη που έγραφες αυτό το έργο;

Socos: Στο τελευταίο άλμπουμ μου, με τους Live Project Band, υπάρχει το κομμάτι 67 Fireworks, το οποίο, όταν το έστηνα, το άκουγα μέσα στο κεφάλι μου με τη φωνή του Δημήτρη. Έπειτα από τις κατάλληλες επαφές, το ανάλογο –και από τις δυο πλευρές– face control και ένα χρόνο καφέ, τσιγάρο και κουβέντα, τελικά καταφέραμε να βρεθούμε στο στούντιο και να το γράψουμε. Κάπου μέσα στη διαδρομή δημιουργήθηκε έδαφος κατάλληλο και για άλλα πράγματα και, σε συνδυασμό με το πόσο ευχαριστημένοι ήμασταν με το αποτέλεσμα της πρώτης μας επαφής, έθεσα την πρόταση στον Δημήτρη για ένα ολόκληρο άλμπουμ βασισμένο στη φωνή του. Η επιλογή του Εγγονόπουλου ως πηγή των στίχων ήταν του Δημήτρη.

Δημήτρη, πολλοί γνωρίζουν την πορεία σου στη μουσική, ακόμα και αυτή ως ηθοποιού, αλλά όχι και τόσοι –νομίζω– για τη σχέση σου με τον δεύτερο χρονολογικά κύκλο των Ελλήνων σουρεαλιστών, το περιοδικό Πάλι και ανθρώπους όπως τον Νάνο Βαλαωρίτη και τον Πάνο Κουτρουμπούση.

Δ.Π.: Το 1960, όταν μόλις είχα τελειώσει το σχολείο, κάποιο βράδυ στο καφενείο Βυζάντιο –ένα παλαιό καφενείο που δεν υπάρχει πια και ήταν κάτι σαν ελεύθερο πανεπιστήμιο για την τότε Αθήνα– γνωρίστηκα με τον Δημήτρη Πολύτιμο, στου οποίου την παρέα βρισκόταν και ο Κουτρουμπούσης. Με τον Πάνο κολλήσαμε για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, έχοντας κοινά ενδιαφέροντα: τη λογοτεχνία, τη μουσική και άλλα διάφορα. Αφού κάναμε μαζί το πρώτο happening στην Πλάκα, σκεφτήκαμε μπας και βγάζαμε ένα περιοδικό που να εκφράζει κατά κάποιο τρόπο τις ιδέες μας. To cut a long story short, γεννήθηκε το Πάλι, σουρεαλιστικού και beat ως επί το πλείστον περιεχομένου, του οποίου η ομάδα έκδοσης αποτελείτο από τον Παναγιώτη Κουτρουμπούση, εμένα, και τους Nάνο Βαλαωρίτη, Γιώργο Mακρή, Τάσο Δενέγρη, Μαντώ Aραβαντινού και Κώστα Tαχτσή, κατά πρώτο λόγο, συνεπικουρούμενους από τους Ανδρέα Εμπειρίκο και Νικόλαο Εγγονόπουλο.

Τι σήμαινε προσωπικά για εσένα η ποίηση του Εγγονόπουλου πριν από αυτή τη δουλειά;

Δ.Π.: Και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά από αυτή τη δουλειά η ποίηση του Εγγονόπουλου σημαίνει για εμένα πράγματα που δεν μπορώ να τα εκφράσω εύκολα. Πόσω μάλλον στην περιορισμένη έκταση της απάντησης μιας ερώτησης σε μια συνέντευξη.

Όλοι αναφερόμαστε –και απολύτως δικαιολογημένα– σε εσένα ως τον πατέρα, ίσως ακόμα και τον παππού –αν δεν σε ενοχλεί αυτή η λέξη– του ελληνικού ροκ• από την άλλη όμως στην προσωπική σου διαδρομή, έπειτα από τους Εξαδάκτυλος, υπάρχει μόνο ένας δίσκος-ορόσημο και ελάχιστοι άλλοι, που όμως ήταν λάιβ ή ελαφρώς διεκπεραιωτικές υποθέσεις. Δεν νομίζω ότι σου έλειψαν ποτέ η έμπνευση αλλά και γενικότερα οι ιδέες• οπότε, γιατί συνέβη αυτό, Μήτσο;

Δ.Π.: Για εμένα δεν υπάρχουν διεκπεραιωτικές υποθέσεις. Ό,τι κάνω, απ’ το πιο σημαντικό ως το πιο ασήμαντο, αν όντως υπάρχουν αυτές οι έννοιες, εφόσον αποφασίζω να το κάνω, γίνεται με την ψυχή μου, ειδεμή (για εμένα πάντα) δεν έχει νόημα. Η μουσική για εμένα είναι μία και δεν έχει χρονικά όρια, ούτε προς τα εμπρός ούτε προς τα πίσω. Κατά τα άλλα• τόπο στα νιάτα! Διότι, κακά τα ψέματα, όσο καλά και ζωντανός να αισθάνεται κανείς στα εξήντα και στα εβδομήντα του, δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του εικοσάρη ή του τριαντάρη. Θα ήταν γελοίο, άλλωστε…Για να τελειώνω, έχω ένα αρκετά μεγάλο όγκο υλικού με κομμάτια διάφορων ειδών και εποχών, από απλές μελωδίες μέχρι πειραματικά πράγματα. Σίγουρα θα μου άρεσε να βγάζω (και να είχα βγάλει) έναν –αν όχι και παραπάνω– δίσκο το χρόνο τα τελευταία είκοσι-τριάντα χρόνια. Το κακό(;) είναι πως υπάρχει μεγάλη απόσταση από τη στιγμή που τα σκέφτηκα και τα έχω ακούσει μέσα στο κεφάλι μου, μέχρι τη διαδικασία να βρεθούν άκρες, κατάλληλοι μουσικοί, συνθήκες οικονομικές και άλλες, που είναι πάντα απαιτητικές και σε χρόνο και σε χρήμα, ώστε να πραγματοποιηθούν αυτά που ακούω στο μυαλό μου, έτσι όπως τα ακούω εγώ, και για να τ’ ακούσουν και άλλοι με τον ίδιο τρόπο. Και επειδή και ο χαρακτήρας μου είναι… κάπως (μια κάποια αναβλητικότητα, μια κάποια έλλειψη ματαιοδοξιών κ.ά.) τι να πω; Κάποια στιγμή με ικανοποιεί το γεγονός ότι τα σκέφτηκα και τα άκουσα, έτσι, η υπόλοιπη διαδικασία μού φαίνεται κάπως διεκπεραιωτική, ίσως. Δεν ξέρω, πάρτε το όπως θέλετε… Αυτός είμαι, πάντως. Σας φιλώ, Μήτσος.









ΠΗΓΗ: http://www.difono.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=2079&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=85

0


Οι Bon Jovi πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέο Greatest hits άλμπουμ στις 9 Νοεμβρίου και αυτή η συλλογή θα συμπεριλαμβάνει και νέα τραγούδια. Δυο διαφορετικές εκδόσεις της συλλογής θα είναι διαθέσιμες.
Η
standard κυκλοφορία θα περιλαμβάνει 16 κομμάτια εκ των οποίων τα 2 θα είναι καινούρια. Το ένα από αυτά με τίτλοWhat Do You Got θα είναι και το πρώτο single. Eπίσης, θα υπάρξει και η deluxe έκδοση που θα συμπεριλαμβάνει 28 τραγούδια σε 2 δισκάκια, μεταξύ των οποίων 2 επιπλέον κομμάτια. Πέρα από το πρώτο single, τα υπόλοιπα νέα τραγούδια που θα εμφανίζονται στην κυκλοφορία είναι τα No Apologies”, “This Is Love, This Is Life” and “The More Things Change”.








ΠΗΓΗ: http://www.solidrock.gr/index.php/lang-el/news/5-news/1649--bon-jovi-

Οι Spiritual Beggars live στο Κύτταρο!

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , , , ,
0

Είναι μια από τις αγαπημένες μπάντες του Ελληνικού στο χώρο του stoner rock.
Οι Σουηδοι rockers Spiritual Beggars έχοντας αρκετά χρόνια να βρεθούν επί σκηνής στην χώρα μας, επιστρέφουν αυτή τη φορά την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στην σκηνή του Κυττάρου, έχοντας έναν νέο δίσκο στις αποσκευές τους, το “Return To Zero”.
Αυτός είναι και ο πρώτος δίσκος της μπάντας με τον νέο της frontman, τον Apollo Papathanasio, γνωστό από την μέχρι τώρα πορεία του ως frontman σχημάτων όπως είναι οι Firewind, οι Evil Masquerade κ.α.
Η παρέα του Mike Amott (Arch Enemy) υπόσχεται να μας χαρίσει μια υπέροχη βράδια, ερμηνεύοντας παλιές και νέες επιτυχίες
Μαζί τους την σκηνή θα μοιραστούν τρεις νέες μπάντες:
οι Ink (http://www.myspace.com/inkgreece ),
οι Full House Brew Crew (http://www.myspace.com/fullhousebandathens )
και οι Fireground (http://www.myspace.com/firegroundgr ).
Η συναυλία θα αρχίσει στις 19.30μμ και το εισιτήριο θα κοστίζει 25€.
Για τα πρώτα 100 εισιτήρια που θα αγοραστούν μέσω του ακόλουθου link: http://spiritualbeggars-athens.eventbrite.com/ θα αγοραστούν στην τιμή των 20€!
Εισιτήρια επίσης μπορει κανείς να προμηθεύεται και μέσω του Ticket House.

πηγή: http://rockwaynews.blogspot.com

Οι Raining Pleasure live στην Ελευσίνα

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

Οι Raining Pleasure, ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα των τελευταίων 20 ετών στην Ελλάδα, δίνουν συναυλία.

Mε τον πρώτο χρυσό τους δίσκο (Flood, 2002) εισέβαλαν στην καθημερινότητά μας με δύο smash hits, το ‘Fake’ και το ‘Capricorn’, που χρησιμοποιήθηκαν από Cosmote και OTE αντίστοιχα σε τηλεοπτικά spot, για να ακολουθήσει και to Love me, Love me με την Αmita. Η κλάση τους αναγνωρίστηκε και από υιό του μεγάλου έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, προκειμένου να διασκευάσουν το “Reflections” που κυκλοφόρησε με την Blue Note και έγινε αμέσως χρυσός καθιερώνοντάς τους και μεταξύ του ευρύτερου κοινού ως το σημαντικότερο συγκρότημα της Ελλάδας (Αρίων 2006).

Πρόσφατα η Coca Cola τους επέλεξε ως πρεσβευτές της χώρας μας στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό Coca Cola Soundwave πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού (Huriccane – Γερμανία, Rock’n'Coke – Τουρκία, Primavera – Ισπανία, Β’estival – Ρουμανία) που έρχονται να προστεθούν στις συμμετοχές σε όλα τα φεστιβάλ της Ελλάδας δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς ποπ/ροκ (CURE, DANDY WARHOLS, PIXIES, MOGWAI, BLACK REBEL MOTOCYCLE CLUB)..

Ιnfo:
Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου
Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας
12 €- 5 € φοιτητικό
Ώρα: 20:30


πηγή: http://rockmusicbands.wordpress.com

Γ. Αγγελάκας στην Κύπρο: Review από μία συναυλία που δεν έγινε… ποτέ!

Posted: Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0

«Mεγάλο ΡΟΚ φεστιβάλ μουσικής με τους Γιάννη Αγγελάκα, Παύλο Παυλίδη και το συγκρότημα Αμνησία. Στις 30 Ιουλίου 2010 στο γήπεδο Ορφέας στη Λευκωσία». Με αυτή την πρόταση ξεκινούσε το δελτίο τύπου των διοργανωτών της μεγάλης ροκ συναυλίας στην Κύπρο. Για την ακρίβεια, δύο ήταν οι συναυλίες: μία στις 30/7 στη Λευκωσία και μία την 1/8 στη Λεμεσό.

Και συνέχιζε το δελτίο τύπου: «Ο Γιάννης Αγγελάκας συναντά τον Παύλο Παυλίδη επί σκηνής με στοίχημα τη πιο δυναμική και απρόβλεπτη Ροκ βραδιά του καλοκαιριού. Τραγούδια, συγκίνηση και ΡΟΚ διάθεση, από 2 προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει τα τελευταία χρόνια το τραγούδι και όχι μόνο. Σ΄αυτή τη ΡΟΚ γιορτή θα έχουμε τη δυνατότητα να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές από την εποχή των ΤΡΥΠΕΣ και ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ μέχρι και τις πρόσφατες δισκογραφικές προσωπικές τους επιτυχίες. Τη βραδιά θα ανοίξει το Κυπριακό συγκρότημα Αμνησία με διασκευές από γνωστά Ροκ κομμάτια! Ο Αγγελάκας και ο Παυλίδης υπόσχονται να χαρίσουν μια βραδιά αξέχαστη που θα τη θυμόμαστε για πολύ-πολύ καιρό!!!!!!!».

Ξαφνικά, την τελευταία στιγμή, οι διοργανωτές επικαλούνται «ανωτέρα βία» και εκδίδουν νέο δελτίο τύπου: «Η προγραμματισμένη συναυλία με τους Γ. Αγγελάκα και Π. Παυλίδη, έχει διαφοροποιηθεί λόγω ανωτέρας βίας. Αντί του τραγουδοποιού Γιάννη Αγγελάκα, την θέση του παίρνει ένα άλλο μεγάλο όνομα της Ροκ Σκηνής ο Θάνος Ανεστόπουλος (Διάφανα Κρίνα)».


To δελτίο τύπου συνεχίζει... copy paste με το προηγούμενο, μόνο που όπου υπήρχε το όνομα «Αγγελάκας», αντικαθίσταται με το «Ανεστόπουλος»:
«Μεγάλο καλοκαιρινό ΡΟΚ φεστιβάλ μουσικής με τους Θάνο Ανεστόπουλο (Διάφανα Κρίνα), Παύλο Παυλίδη (Ξύλινα Σπαθιά ) και το συγκρότημα Αμνησία. Στις 30 Ιουλίου 2010 στο γήπεδο Ορφέας στη Λευκωσία. Ο Θάνος Ανεστόπουλος συναντά τον Παύλο Παυλίδη επί σκηνής με στοίχημα τη πιο δυναμική και απρόβλεπτη Ροκ βραδιά του καλοκαιριού. Τραγούδια, συγκίνηση και ΡΟΚ διάθεση, από 2 προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει τα τελευταία χρόνια το τραγούδι και όχι μόνο. Τη βραδιά θα ανοίξει το Κυπριακό συγκρότημα Αμνησία με διασκευές από γνωστά Ροκ κομμάτια! Ο Ανεστόπουλος και ο Παυλίδης υπόσχονται να χαρίσουν μια βραδιά αξέχαστη που θα τη θυμόμαστε για πολύ-πολύ καιρό!» (σ.σ. έκοψαν μερικά θαυμαστικά...)

Και στις 31 Ιουλίου στην ιστοσελίδα της All together now (www.alltogethernow.gr), της δισκογραφικής του Αγγελάκα, αναρτάται η παρακάτω ανακοίνωση που ξεκαθάρισε ποια ήταν η... «ανωτέρα βία»:

«31-07-10 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ;
Γιατί ενώ συμφωνήσαμε να έρθουμε με αμοιβή 5000 ευρώ μάθαμε μια μέρα πως τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ και πως η διοργάνωση ετοιμάζει μια παραγωγή που το κόστος της πλησιάζει τα 60000 ευρώ τη μέρα;
Γιατί όταν διαμαρτυρηθήκαμε στη διοργάνωση για την τιμή του εισιτηρίου κι αφού αρνηθήκαμε την πρότασή τους για μεγαλύτερη αμοιβή αναγκαστήκανε με παζάρια να ρίξουν την τιμή στα 25 ευρώ;
Γιατί το διαφημιστικό τρύκ της συναυλίας βασίστηκε στην επιστροφή των δύο μεγάλων συγκροτημάτων (Τρύπες και Ξύλινα σπαθιά) στη Κύπρο και υποσχόταν μια μεγάλη ροκ συναυλία ενώ γνώριζαν ότι θα παίξουμε μόνο με κιθάρα μπαγλαμά το σετ με το οποίο περιοδεύουμε φέτος το καλοκαίρι;
Γιατί το τρίο να παίξει σ' ένα γήπεδο στην άκρη της πόλης (προφανώς με φτηνό νοίκι);
Γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιων από εσάς η διοργάνωση ισχυρίζεται ότι πήραμε κάποια προκαταβολή και την κοπανήσαμε και δεν βγαίνει επίσημα να μας πει και το ποσό που πήραμε;
Γιατί τόση φτήνια και τόση πονηριά;
Γιατί εδώ και χρόνια δεν βρέθηκε ένας σοβαρός διοργανωτής να σέβεται το έργο μας και τις ευαισθησίες μας και να μας οργανώσει επιτέλους μια αξιοπρεπή συναυλία στη Κύπρο που και μείς την έχουμε πεθυμήσει;».

Χώσε και σώσε...

πηγή: http://elliniki-skini.gr

0


ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 @ Mad+Closer (Δεκελέων 12, Γκάζι)

Η Lethal Injection Productions παρουσιάζει live τους:

EVERYONE'S PROSTITUTE (Vienna, Austria)
Supporting acts:
• Mamma Kin (Athens, Greece)
• 3Fold Pain (Athens, Greece)

Οι Everyone's Prostitute είναι ένα συγκρότημα από τη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, το οποίο αποτελείται από τέσσερις νεαρούς και ενθουσιώδεις μουσικούς. Αυτοί είναι οι David Schwab (vocals, lead guitar), Thomas Hajnik (bass, backing vocals), Reinhard Lindner (rhythm guitar) και Bernhard Hacksteiner (drums). Δημιουργήθηκαν το 2006 από τους Dave και Reinhard και από τότε άρχισαν να δίνουν συναυλίες σε διάφορα venues της Βιέννης, όπως Viper Room, Arena, Rhiz, Cafe Carina, Planet Music και Shelter. Έχουν ανοίξει τις συναυλίες των συμπατριωτών τους Dreadface και Sympathy For Strawberry, αλλά και διεθνών συγκροτημάτων όπως Bukowski (France), Loading Data (France) και Valient Thorr (USA). Το καλοκαίρι του 2008 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo, ενώ ακόμη ένα demo ακολούθησε το καλοκαίρι του 2009.

Το μουσικό τους στυλ, δεν είναι εύκολο να κατηγοριοποιηθεί. Το μείγμα του progressive hard rock και του punk, συμπληρώνεται από στοιχεία metal, grunge, stoner και alternative. Όλο αυτό το μείγμα αντικατοπτρίζει το μουσικό ύφος της μπάντας, ενώ στο στιχουργικό κομμάτι, δεν διστάζουν να ασκήσουν κριτική σχεδόν σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής σήμερα, πάντα με ένα ιδιαίτερο punkish τρόπο, χωρίς να ξεχνούν βέβαια να ασκούν κριτική ακόμη και στους εαυτούς τους, στοιχείο που φαίνεται και από την επιλογή του ονόματός τους.

Οι Mamma Kin δημιουργήθηκαν το 2002 και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo, το οποίο στάθηκε ικανό να τους κλείσει live σε όλες τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε μεγάλα φεστιβάλ καθώς και επιλεγμένες εμφανίσεις σε επαρχία και νησιά. Η μουσική τους είναι ένα μείγμα 70’s hard rock, rock ‘n’ roll, punk και grunge. O πρώτος τους δίσκος, Crime Does Pay, κυκλοφόρησε το 2008 με παραγωγό τον Ottomo (Μonika, Μodrec) και πήρε αξιόλογες κριτικές. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι Mad Sin (Germany), Last Drive, Rockin’ Bones, Deus Ex Machina, Marco Mendoza (USA), The Stems (Australia). Το αλήτικο rock ‘n’ roll όπως πρέπει να είναι...

Οι 3Fold Pain δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2009 με την πρόθεση να συνθέσουν πρωτοπόρα μουσική, η οποία θα προκαλέσει το μυαλό και τις αισθήσεις. Οι 3Fold Pain είναι ένα σύνολο τεσσάρων έμπειρων μουσικών με διαφορετικό υπόβαθρο, που όμως μοιράζονται τον ίδιο σκοπό: να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό alternative/metal/rock σχήμα, πάντα έτοιμο να ερμηνεύσει και να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Παρά τη μικρή περίοδο ύπαρξης τους, έχουν συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει πολύτιμη σκηνική εμπειρία, καθώς και ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο κοινό. Τον Ιούνιο του 2010, οι 3Fold Pain κυκλοφόρησαν το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο ΕΡ τους με τίτλο "Don't Trust Them", το οποίο μόλις τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του (Ιούνιος – Ιούλιος 2010) πούλησε σχεδόν 250 αντίτυπα.

Διοργάνωση:
Lethal Injection Productions

Επικοινωνία:
lethal.injection.productions@gmail.com
Facebook: Lethal Injection Productions

Venue:
Mad+Closer , Δεκελέων 12, Γκάζι, Αθήνα

Links:
http://www.myspace.com/everyonesprostitute
http://www.myspace.com/mammakin
http://www.myspace.com/3foldpain

Είσοδος: 5€ (δε θα υπάρξει προπώληση)
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00. Έναρξη στις 21:30.

Μετά το τέλος του live ακολουθεί Dj Set/Party. Στα decks οι: Stamatis Panouis & Street Poet.





ΠΗΓΗ: http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=2609

0


Όλα ξεκίνησαν το 1997 όταν ο Χρήστος Βεργίνης απάντησε σε αγγελία του Δημήτρη Αυλωνίτη που μαζί με άλλους μουσικούς έψαχναν μπασίστα για την δημιουργία συγκροτήματος που θα έπαιζε διασκευές. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο μουσικοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν δικό τους ελληνόφωνο σχήμα δίνοντας προτεραιότητα σε δικές τους συνθέσεις με σκοπό την δισκογραφία. Τις κιθάρες ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Ρομπώτης,τα τύμπανα ο Λεωνίδας Αγγέλης και τα πλήκτρα η Αδαμαντία Μαμφρέδα. Έτσι γεννήθηκαν οι Λευκές Νύχτες που ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους κυρίως σε μουσικές σκηνές του Πειραιά.... Το 1999 έλαβαν μέρος στον μουσικό διαγωνισμό Rockout που είχαν διεξάγει τα ΙΕΚ Ακμη και η SONY Music με το τραγούδι "Σαν ηχώ" κερδίζοντας την πρώτη θέση μαζί με το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο. Έτσι στα τέλη του επόμενου χρόνου κυκλοφόρησαν το cd με τέσσερα τραγούδια με τίτλο "Σαν ηχώ" που είχε θετική αποδοχή δίνοντας την ευκαιρία στην μπάντα να εμφανιστεί σε γνωστές μουσικές σκηνές,μουσικά φεστιβάλ και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ μεγάλη ήταν και η προβολή των τραγουδιών τους από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Εν τω μεταξύ την θέση στα πλήκτρα είχε αναλάβει ο Βασίλης Σταμάτης. Ετοιμάζοντας το υλικό του επόμενου δισκογραφικού βήματος υπήρξε χάσμα ανάμεσα στα μέλη για το ύφος που θα ακολουθούσαν οι Λευκές Νύχτες και έτσι μοιραία σταμάτησαν οι πρόβες και οι εμφανίσεις. Έπειτα από μεγάλο διάστημα απραξίας ο Δημήτρης Αυλωνίτης αποφασίζει την δημιουργία προσωπικού cd αλλά ο τραγικός θάνατος του σε τροχαίο στις αρχές του 2005 έβαλε τέλος στα όνειρά του. Τo cd του Δημήτρη με τίτλο "Γαλάζιο" κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του,περιέχοντας πέντε τραγούδια, ένα εκ των οποίων ερμήνευσε σε δισκογραφική του δουλειά γνωστός τραγουδιστής, ως φόρο τιμής προς τον Δημήτρη. Με τον άδικο χαμό του φίλου και συνεργάτη έσβησαν οόλες οι ελπίδες που είχαν τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ για να ξαναπαίξουν πάλι μαζί και να συνεχίσουν αυτό που είχαν αφήσει αρκετά νωρίς. Η τυχαία και απροσδόκητη συνάντηση του Χρήστου Βεργίνη με τον Λεωνίδα Αγγέλη το 2008 ήταν η αφορμή της επανίδρυσης του γκρουπ και του ξεκινήματος ενός νέου "ταξιδιού".


Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:

Βεργίνης Χρήστος - Μπάσο

Αγγέλης Λεωνίδας - Τύμπανα

Ι.Μ. Λουκάς - Κιθάρα


Από το γκρουπ έχουν περάσει και οι:

Αυλωνίτης Δημήτρης - Φωνητικά

Ρομποτής Κώστας - Κιθάρα

Καρατσάμη Αγγελική - Φωνητικά

Χουμανιδης Λαζαρος - Πιάνο / Πλήκτρα

Μαμφρεδα Αδαμαντια - Πιάνο / Πλήκτρα

Σταμάτης Βασίλης - Πιάνο / Πλήκτρα








ΠΗΓΗ: http://www.rock-elliniko.gr/Lefkes_Nyxtes

Esben and the Witch - Marching Song

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , , ,
0



Ένα τραγούδι που απογειώνεται στα live, από ένα σχήμα
που επιτέλους βρίσκει τη θέση που του αξίζει.
To 12ιντσο που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα
στις 11 Οκτωβρίου, θα έχει τη σφραγίδα της Matador Records
και θα περιλαμβάνει, εκτός από το επιβλητικό "Marching Song"
και 2 νέα τραγούδια,
τα "Done Because We Are Too Menny" και "Souvenirs".

Κι αν το EP σας φαίνεται λίγο, υπομονή μέχρι τις αρχές του 2011,
για τον πρώτο full length δίσκο τους.




(supporting Wild Beasts)

ΝΕΟ ALBUM ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΕΑRΤ!!!

Posted: Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010 by rimsy in Ετικέτες , ,
0

Οι Heart πρόκειται να κυκλοφορήσουν το πρώτο στούντιο άλμπουμ τους μετά από διάστημα έξι χρόνων με τίτλο “Red Velvet Car” στις 31 Αυγούστου από την Legacy της Sony Music. To άλμπουμ περιλαμβάνει 10 κομμάτια, εννιά από τα οποία γράφτηκαν και εμφανίζονται για πρώτη φορά στο “Red Velvet Car”, ενώ το δέκατο κομμάτι με τίτλο “Sand” αποτελεί διασκευή από Lovemongers, ενός projest που είχαν οι αδερφές Ann και Nancy Wilson το 1990. Την κυκλοφορία του “Red Velvet Car” θα ακολουθήσουν επανακυκλοφορίες κλασικών άλμπουμ των Heart τόσο σε στάνταρντ όσο και σε ψηφιακές εκδόσεις.








ΠΗΓΗ: http://www.solidrock.gr/index.php/lang-el/news/5-news/1636--heart



Οι Placebo στην Ελλάδα!

Posted: by Chupa_Chup_Kat in Ετικέτες , ,
0

Οι Placebo, το λατρεμένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού, επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!!!
Οι πρίγκιπες του alternative rock θα βρίσκονται την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο TerraVibe Park.
Οι επιτυχίες τους σημαντικές: 6 albums, πάνω από δώδεκα εκατομμύρια πωλήσεις και δεκαέξι χρόνια πετυχημένης καριέρας στην κορυφή των παγκόσμιων charts.
Ανανεωμένοι, και με ένα βραβείο MTV για Best Alternative Act στις αποσκευές τους οι Placebo, επιστρέφουν στην αγαπημένη τους Ελλάδα για δύο δυναμικές βραδιές μαζί μας, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στο TerraVibe Park.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη
- 4000 εισιτήρια κοστίζουν 35 €
Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο γενικής εισόδου θα κοστίζει 40 €
Το εισιτήριο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 45 €
TerraVibe Park, Αθήνα
- 4000 εισιτήρια κοστίζουν 35 €
Μετά την εξάντλησή τους τα εισιτήρια θα κοστίζουν 40 €
Το εισιτήριο για τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στη σκηνή (Pitch A) κοστίζει 60 €
Το εισιτήριο της διακεκριμένης θέσης κοστίζει 60 €
Το εισιτήριο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 45 €
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
TICKET HOUSE
Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Ticket House, Μητροπόλεως 102, Τηλ: 2310 264880

Porcupine Tree (Special Guests: Anathema) - Πεμπτη 9 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις - Γκάζι

Posted: Κυριακή 22 Αυγούστου 2010 by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , ,
0


Δύο από τα πιο αγαπημένα σχήματα των Ελλήνων μουσικόφιλων, δύο συγκροτήματα που έχουν από μόνα τους ορίσει τον προσωπικό τους ήχο έρχονται για μία ξεχωριστή βραδιά στην Αθήνα.
Ο Σεπτέμβριος είναι σαφώς ροκ μήνας και οι παρέα του Steven Wilson, ίσως του πιο πολυτάλαντου και σίγουρα πιο εργασιομανή μουσικού του progressive rock, θα ξεδιπλώσουν τον ήχο τους στον όμορφο χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).
Έναν ήχο που αν και όρισε το progressive rock της δεκαετίας του ’90, άρχισε από μία καλοστημένη φάρσα. Ο Steven Wilson μαζί με τον Malcolm Stocks δημιούργησαν τους Porcupine Tree ως ένα φανταστικό συγκρότημα με ψεύτικη δισκογραφία και ιστορία που περιελάμβανε συμμετοχές σε φεστιβάλ μέχρι και φυλακίσεις των μη-υπαρκτών μελών του. Αν και η φάρσα αποκαλύφθηκε γρήγορα οι πρώτοι δίσκοι των πραγματικών πια Porcupine Tree έφτασαν τις 20.000 πωλήσεις.
Το συγκρότημα ποτέ δεν περιορίστηκε σε ένα είδος μουσικής και οι επιρροές στις συνθέσεις του Wilson κυμαίνονται από το ambient trash στο "Up the Downstair", την αλά-Pink Floyd ψυχεδέλεια του "The Sky Moves Sideways" μέχρι και το death metal, κάτι που απέκτησε με την θητεία του ως παραγωγός σε τρία άλμπουμ των Opeth.
Στιχουργικά και εννοιολογικά το σχήμα αναγνωρίζεται από κριτικούς και ακροατές ως βαθιά σκεπτόμενο και εύγλωττο. Άλλες φορές μιλώντας για την μονομανία της κοινωνίας μας με την φήμη, όπως στο "Fear Of A Black Planet" ή την αποστασιοποίηση που προκαλούν τα ΜΜΕ απέναντι στα γεγονότα, όπως στο "The Incident", οι Pocupine Tree σίγουρα δεν χαϊδεύουν κανενός τα αυτιά και παραθέτουν αρκετή τροφή για σκέψη.

Μαζί τους στην μοναδική αυτή βραδιά, άλλο ένα συγκρότημα που έχει καταργήσει τα στεγανά του ενός μουσικού ύφους οι, πολυαγαπημένοι στην Ελλάδα, Anathema. Το σχήμα των αδελφών Cavanagh, αν και ξεκίνησε εκφραζόμενο μέσω του gothic metal σύντομα βρήκε τους περιορισμούς του είδους ασφυκτικούς και τώρα θεωρείται και αυτό ένας από τους κύριους εκφραστές του ατμοσφαιρικού ροκ και είναι τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει μία μπάντα αν δεν δεχθεί να εγκλωβιστεί σε μια μόνο μουσική σχολή.

Η προπώληση των εισιτηρίων για αυτή τη βραδιά, που αδιαμφισβήτητα θα μείνει χαραγμένη ως η πιο ταξιδιάρικη συναυλία του καλοκαιριού, ξεκινάει στις 17 Μαΐου.

Τα πρώτα 1000 εισιτήρια θα κοστίζουν 38€.
Μετά την εξάντληση τους η τιμή του εισιτηρίου είναι 45€.
Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 50€.

Σημεία προπώλησης τα Public, Tickethouse και www.ticketpro.gr

0



Κατεβάστε δωρεάν το νέο δίσκο από Τα Ρόδα Της Ερήμου- Ή Τώρα Ή Ποτέ
http://www.mediafire.com/?kkayzhdjqmz
(Password:roda)













ΠΗΓΗ: http://www.rock-elliniko.gr/

"Αποκαλύψεις" από τον Iggy Pop για τους The Stooges

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , , ,
0

O Iggy Pop, σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκαλύπτει - ότι τα μέλη της μπάντας συζητάνε μεταξύ τους τη δημιουργία ενός νέου album, όταν οι The Stooges τελειώσουν την περιοδεία τους (το Σεπτέμβρη)...!

Μάλιστα, τονίζει πως έχουν ήδη γράψει κάποια τραγούδια και πως έχουν ηχογραφήσει αρκετά demos.

Το τελευταίο album των The Stooges κυκλοφόρησε το 2007 με τίτλο "The Weirdness".

Ακούστε παρακάτω τραγούδια από την τελευταία τους δουλειά.




The Stooges - "You Can't Have Friends" (2007)

The Stooges - "My idea of fun" (2007)


πηγή:
http://cratermusic.blogspot.com

Νέο album από τους Kings Of Leon

Posted: by Τάσος ΕΖ in Ετικέτες , ,
0



Την κυκλοφορία του νέου, πέμπτου άλμπουμ τους ανακοίνωσαν τα αδέρφια Follwill. O τίτλος του θα είναι "Come Around Sundown" και αναμένεται στα δισκοπωλεία στις 18 Οκτωβρίου.
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Avatar Studio της Ν. Υόρκης, ενώ την παραγωγή ανέλαβαν για άλλη μια φορά οι Angelo Petraglia και Jacquire King. Το ντουέτο είχε συνεργαστεί με το γκρουπ και στο εξαιρετικά πετυχημένο Only By The Night του 2008.

πηγή: http://www.poprocknews.gr

ΝΕΟ ALBUM ΑΠΟ ΤΟΝ JOE SATRIANI TON ΟΚΤΩΒΡΗ!

Posted: Σάββατο 21 Αυγούστου 2010 by rimsy in Ετικέτες , ,
0


O Joe Satriani κυκλοφορεί το νέο σόλο άλμπουμ του με τίτλο “Black Swans And Wormwhole Wizards” στις 4 Οκτωβρίου από την Epic Records. Tο άλμπουμ αποτελείται από 11 καινούρια instrumental κομμάτια, όπου τον Satriani πλαισιώνουν οι μουσικοί Jeff Campitelli στα ντραμς, Allen Whitman στο μπάσο και Mike Keneally στα πλήκτρα. Η μπάντα βγαίνει σε περιοδεία στην Ευρώπη τον Οκτώβρη, ενώ το Δεκέμβρη θα ακολουθήσουν συναυλίες στη Β. Αμερική. Το track listing του “Black Swans And Wormwhole Wizards” είναι το εξής: 1) Premonition, 2) Dream Song, 3) Pyrrhic Victoria, 4) Light Years Away, 5) Solitude, 6) Littleworth Lane, 7) The Golden Room, 8) Two Sides To Every Story, 9) Wormhole Wizards, 10) Wind In The Trees, 11) God Is Crying.







ΠΗΓΗ: http://www.solidrock.gr/index.php/lang-el/news/5-news/1635--joe-satriani-

Α.Τ.Μ. – Αν Είναι Έτσι

Posted: by Ανώνυμος in Ετικέτες , ,
0


Οι Α.Τ.Μ. υπάρχουν εδώ και μία πενταετία στην εγχώρια μουσική σκηνή και το ‘Αν είναι έτσι’ είναι η πρώτη τους full length κυκλοφορία καθώς προ δύο χρόνων περίπου μας είχαν χαρίσει ένα mini cd με τίτλο ‘Μηδέν’. Μετά από μερικές περιπέτειες με εταιρίες και την απεμπλοκή τους έρχονται και μας παρουσιάζουν την ολόφρεσκια ανεξάρτητη δουλειά τους.

Το ‘Αν είναι έτσι’ περιέχει δέκα ελληνόφωνα κομμάτια, καλοδουλεμένα σε ότι αφορά την παραγωγή, η οποία είναι πολύ προσεγμένη παρόλο που το ύφος τους ανήκει στο σκληρό χώρο. Επιτέλους κάποιοι ασχολούνται ώστε να ξεφύγουμε από την βαβούρα! Οι επιρροές τους έρχονται κυρίως από το φάσμα του Metal – Hard Core χωρίς να τους περιορίζει όμως αυτό, ώστε να έχουν αρκετά μελωδικά περάσματα αλλά και να rapάρουν σε κάποια σημεία. Γενικά ο ήχος είναι πολύ πλουραλιζέ κάτι το οποίο είναι ασυνήθιστο στη χώρα μας σε ότι αφορά κυκλοφορίες του σκληρού πυρήνα.

Ο στίχος τους σκληρός, ρεαλιστικός, ωμός όταν πρέπει, με σκοπό να μας αφυπνίσει απέναντι σε όλους αυτούς που μας θέλουν ρομποτάκια, να μας καθοδηγούν όπου αυτοί θέλουν, να αποφασίζουν για τις ζωές μας, χαρίζοντάς μας μόνο τη γλυκιά αποβλάκωση που μας προσφέρουν τα ΜΜΕ. Μας ταρακουνούν ώστε να μην αδιαφορούμε για την κατάσταση που επικρατεί στη κοινωνία και παράλληλα και στη ζωή μας. Να μην χάνουμε τις ελπίδες μας και να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Να μην αποβάλουμε το συναίσθημα από τη ζωή μας.

Οι εντυπώσεις που μου είχαν αφήσει οι Α.Τ.Μ. πριν μία διετία με το ‘Μηδέν’ ήταν πολύ καλές και ελπιδοφόρες. Σήμερα έρχονται να μου επιβεβαιώσουν την καλή εικόνα που είχα για αυτούς και να την ενισχύσουν ακόμα περισσότερο. Το ‘Αν είναι έτσι’ σας στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Track list:
1.Πως
2.Κατάδικος
3.Άδεια εικόνα
4.Αν είναι έτσι
5.Μια ιστορία που δεν είπες
6.Βροχή
7.Δε με τρομάζεις
8.Ξύπνα
9.Στάση θάνατος
10.Κανείς δε θα’ ρθει

Οι Α.Τ.Μ. είναι:
ΑΡΑΠΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΦΩΝΗ ΚΙΘΑΡΑ
ΧΑΙΔΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ – ΜΠΑΣΟ, ΦΩΝΗΤΙΚΑ
ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ – ΤΥΜΠΑΝΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΚΙΘΑΡΑ

www.myspace.com/theatmgroup


πηγή: http://www.rockap.gr